Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: BrewDog recepten  (gelezen 43884 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Rickm

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 11
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: BrewDog recepten
« Reactie #75 Gepost op: 10-09-2021 16:07 u »
Ik geef deze toch nog even een schopje.

Heeft iemand een idee wanneer de hop nu toegevoegd dient te worden bij het koken? Er staat alleen Start, Middle en End in de recepten.

Alvast dank

Rick

Voor meer boeken klik op onderstaande link.

Boeken algemeen

 

Offline PDGRRR

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 227
  • Land: nl
  • Magis fortuna quam sapientia
Re: BrewDog recepten
« Reactie #76 Gepost op: 10-09-2021 17:06 u »
[...]
Heeft iemand een idee wanneer de hop nu toegevoegd dient te worden bij het koken? Er staat alleen Start, Middle en End in de recepten.

[...]

Als je 60 minuten kookt zou ik zeggen: zodra het kookt, na 30 minuten koken en bij "vlam uit".

Offline JanDeGraaff

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 933
  • Land: nl
  • Bier is het antwoord. Ben alleen ff de vraag kwijt
Re: BrewDog recepten
« Reactie #77 Gepost op: 10-09-2021 17:14 u »
Als je 60 minuten kookt zou ik zeggen: zodra het kookt, na 30 minuten koken en bij "vlam uit".
Yup, zo heb ik het ook altijd geïnterpreteerd. Heb er een paar gebrouwen en dat is prima gelukt.
Als er staat 'Dryhop' dan heb ik dat ±3 dagen voor einde vergisting toegevoegd.

Offline Rickm

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 11
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: BrewDog recepten
« Reactie #78 Gepost op: 10-09-2021 17:17 u »
Als je 60 minuten kookt zou ik zeggen: zodra het kookt, na 30 minuten koken en bij "vlam uit".

Dit had ik ook in gedachte maar zocht wat bevestiging. Hartelijk dank :groots:

Offline Snelbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 847
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: BrewDog recepten
« Reactie #79 Gepost op: 10-09-2021 17:38 u »
Beter oud topic schoppen, dan zoveelste zelfde maken  :proost:.
Brewdog ( en meer brouwers) lijken heel open over receptuur, maar de fijne kneepjes mag je zelf uitzoeken.
 Zou ik als ik professioneel brouwde ook doen.  Ingrediënten staan toch al op etiket.  Het hoe en waarom zou ik de 'concurrent' niet verklappen.
Vraag was hoelang div hops moeten koken..  Mijn insteek:
- START hop? Neem 60minuten koken. Langer heeft weinig zin. Korter kom je zelden tegen..
- Middle hop? Discutabel, maar ik houd het op 10-15min, gezien er nog END-hop en evt dry-hop volgt..
- END hops? Wat mij betreft alleen aroma, géén bitter, dus toevoegen als je begint te koelen.
  Onderscheid naar 'whirlpool-hop', 'hop-stand' etc wordt een lastige.  Ik mik zelf de END-hops erin als koelig aangaat.
==============
Zie ook eerdere reacties, blijkbaar zitten we op het goede forum  :biersmile:
Succes,  Snelbier

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.224
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: BrewDog recepten
« Reactie #80 Gepost op: 11-09-2021 22:07 u »
Ik geef deze toch nog even een schopje.

Heeft iemand een idee wanneer de hop nu toegevoegd dient te worden bij het koken? Er staat alleen Start, Middle en End in de recepten.

Alvast dank

Rick

Naar mijn idee doen wat er staat...  :)

Tags: