Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Hergisting op fles, welke temperatuur voor bokbier  (gelezen 216 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline trebvuister

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 111
  • Land: nl
Hergisting op fles, welke temperatuur voor bokbier
« Gepost op: 01-08-2020 19:30 u »
Binnenkort wil ik voor het eerst bokbier gaan brouwen.
Ik ga Wyeast 2206 gebruiken.

De vergisting zal op ong. 11 graden gebeuren.
Moet de hergisting op fles ook op deze temperatuur of kan dit gewoon op kamertemperatuur?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.438
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Hergisting op fles, welke temperatuur voor bokbier
« Reactie #1 Gepost op: 01-08-2020 22:29 u »
Probeer de temperatuur van de hoofdgisting aan te houden. Dat voorkomt 'vreemde' smaakstoffen.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 36.496
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Hergisting op fles, welke temperatuur voor bokbier
« Reactie #2 Gepost op: 01-08-2020 22:37 u »
Binnenkort wil ik voor het eerst bokbier gaan brouwen.
Ik ga Wyeast 2206 gebruiken.

De vergisting zal op ong. 11 graden gebeuren.
Moet de hergisting op fles ook op deze temperatuur of kan dit gewoon op kamertemperatuur?

Voor een vlotte en probleemloze hergisting is kamertemperatuur beter.

Voor afwijkende smaken door een hogere temperatuur dan de hoofdgisting hoef je niet bang te zijn, zeker niet bij een ondergist.

Tags: