Hergisting op fles, welke temperatuur voor bokbier

Gestart door trebvuister, 01-08-2020 19:30 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

trebvuister

Binnenkort wil ik voor het eerst bokbier gaan brouwen.
Ik ga Wyeast 2206 gebruiken.

De vergisting zal op ong. 11 graden gebeuren.
Moet de hergisting op fles ook op deze temperatuur of kan dit gewoon op kamertemperatuur?

EBC

Probeer de temperatuur van de hoofdgisting aan te houden. Dat voorkomt 'vreemde' smaakstoffen.

Jacques

Citaat van: trebvuister op 01-08-2020  19:30 uBinnenkort wil ik voor het eerst bokbier gaan brouwen.
Ik ga Wyeast 2206 gebruiken.

De vergisting zal op ong. 11 graden gebeuren.
Moet de hergisting op fles ook op deze temperatuur of kan dit gewoon op kamertemperatuur?

Voor een vlotte en probleemloze hergisting is kamertemperatuur beter.

Voor afwijkende smaken door een hogere temperatuur dan de hoofdgisting hoef je niet bang te zijn, zeker niet bij een ondergist.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.