Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Brouwen met bladgroenten  (gelezen 541 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline meij

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Brouwen met bladgroenten
« Gepost op: 16-07-2020 07:37 u »
Ik wil snijbiet in een saison doen vanwege de aardse smaak. Een portie snijbiet overgoten met gekookt water geeft precies deze smaak en een mooie rode kleur, maar ik vraag me af dit geen gekookte groentesmaak gaat opleveren in het bier.

Dus, heeft iemand ervaring met het brouwen of het drinken van bier met bladgroenten zoals snijbiet? Ik zag dat De Molen een saison met spinazie heeft uitgebracht, maar deze wordt niet meer geproduceerd


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.975
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: Brouwen met bladgroenten
« Reactie #1 Gepost op: 16-07-2020 08:03 u »
Biten, de knolletkes, gaat prima. Loof heb ik nooit geprobeerd. Witlof, of beter de wortels van witlof gaat ook prima. Bittermeloen ook. Gewoon een kwestie van proberen.

Kool is niet iets wat ik snel zou proberen. Een thee van zetten of met je neus boven de pan bij de maaltijdbereiding werkt ook prima om een indicatie te krijgen.

Voor het groenteluchtje, DMS, vanuit de groente hoef je niet zo bang te zijn.


Ingo

Offline BikerEddy

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 96
  • Land: nl
  • Beter 1 bier in de hand dan de lucht van 10
Re: Brouwen met bladgroenten
« Reactie #2 Gepost op: 16-07-2020 11:44 u »
Ohhh, misschien spruitjesbier? Lekker!

Offline trebvuister

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 111
  • Land: nl
Re: Brouwen met bladgroenten
« Reactie #3 Gepost op: 16-07-2020 14:02 u »
Ohhh, misschien spruitjesbier? Lekker!
:neenee:

Offline Laikea

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 36
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brouwen met bladgroenten
« Reactie #4 Gepost op: 16-07-2020 14:52 u »
Ohhh, misschien spruitjesbier? Lekker!

Lekker?  :o

Offline BikerEddy

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 96
  • Land: nl
  • Beter 1 bier in de hand dan de lucht van 10
Re: Brouwen met bladgroenten
« Reactie #5 Gepost op: 16-07-2020 17:34 u »
Spruitjes zijn ook bitter, dus waarom niet? Goeie combi, Lijkt mij zalig!!!
 :lol:

Online hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.390
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Brouwen met bladgroenten
« Reactie #6 Gepost op: 16-07-2020 18:06 u »
Kool is niet iets wat ik snel zou proberen.
Met rode kool heb je gelijk een pH indicator in je beslag. :)

Offline Koen S

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.172
  • Land: be
  • This member is no longer active
    • Sint Franciscus Home Brewery
Re: Brouwen met bladgroenten
« Reactie #7 Gepost op: 16-07-2020 18:34 u »
Ik zou eerder koudhoppen met de snijbiet, door koken verlies je enerzijds wat smaak, anderzijds heb je kans op gekookte groentensmaak en naar mijn gevoel wil je dat niet in je bier. Maar hoeveel dan in de lagering? Het is al snel te veel omdat de gevormde alcohol snel smaken extraheert. Veiliger is wat warmoes in alcohol te laten macereren en dit voor het bottelen naar smaak toe te voegen. Regelmatig proeven dus.

Offline meij

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brouwen met bladgroenten
« Reactie #8 Gepost op: 16-07-2020 21:38 u »
Bieten werken zeker goed. Aard van brouwerij nevel is één van mijn favoriete bieren.

Het macereren is een goede tip, ik ga dat proberen.

Tags: