Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Hemel & Aarde kloon van Brouwerij de Molen  (gelezen 865 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Stijn85

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 40
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Hemel & Aarde kloon van Brouwerij de Molen
« Gepost op: 18-11-2018 15:20 u »
Vorige week zaterdag heb ik geprobeerd om Hemel & Aarde van De Molen te klonen. Het recept heb ik uit het boek van Mikkeler gehaald. Het was mijn tweede volmout brouwsel.
Het brouwen gaat nog met vallen en opstaan. Ik had moeite om tijdens het maischen op temperatuur te blijven. Later ging het beter. Het was ook een dikke pap, 8,7 kilo op 20 liter.
Dichtheid zat uiteindelijk op 1080. Uiteindelijk op 13.5 liter uitgekomen ipv 20.
Inmiddels is de gisting een week op weg en gister een monster genomen. Het SG zit nu op 1022. Volgens het recept moest het hierop uitkomen. Ik laat het nog even zo staan om het dan over te hevelen. Ik wil uiteindelijk een deel van de batch gebruiken om er whisky bij te doen.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline wallem89

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 8
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Hemel & Aarde kloon van Brouwerij de Molen
« Reactie #1 Gepost op: 25-08-2020 20:00 u »
Ik zie dat het al bijna 2 jaar geleden is maar ik ben wel benieuwd hoe het afgelopen is.

Ik ben zelf erg van van de vele RIS bieren van De Molen en van Hemel & Aarde in het bijzonder. Heb nog niet zo veel ervaring maar zou graag een RIS gaan brouwen en dan het liefste een smoked RIS.

Ik heb al diverse recepten van (russian) imperial stouts bekeken maar ze er komt er geen eentje in de buurt van de ingrediŽnten die De Molen gebruikt. Ik ben het niet van plan te klonen maar het zou leuk zijn als het wel een vergelijkbaar bier wordt.

Tags: