Candi Syrup D-180 voor een Westvleteren kloon

Gestart door Edwin brouwt, 09-12-2020 11:55 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Edwin brouwt

Omdat mijn brouwmaat de Westvleteren heeft ontdekt (voor 10,- de fles  :o   ), wil hij die graag  zelf brouwen.
Nu zijn alle ingrediënten en recepten prima te vinden, alleen lijkt het dat de Candi Syrup D-180 nergens meer te vinden is (almere, maatje, jubbega, store). En in alle recepten wordt die wel gebruikt.
Heeft iemand een idee waar ik het nog zou kunnen vinden?


Of eigenlijk leuker: hoe ik het zelf zou kunnen maken/samenstellen?
Hier staat al een best compleet verhaal hoe je kandijsiroop maakt:https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=12561.0
Maar ik lees dat in de  originele Candi Syrup D-180 ook dadelsiroop zit. Dus stel dat ik in Almere de kandijsiroop zou aanschaffen (of ik maak het zelf) en dat wil mixen met dadelsiroop, hoe zou de verhouding dan kunnen zijn?In het recept ga ik uit van een liter kandijsiroop, zou dan 750 kandijsiroop en 250 dadelsiroop een proefbaar verschil uitmaken?





Hopfenfox

Ik weet niet of ik mag linken, maar net over de grens is ie er wel:

https://www.hobbybrauerversand.de/D-180-Premium-Candi-SyrupZ-sehr-dunkel

Bij de Poolse vrienden is ie momenteel ook niet voorradig zie ik.


Edwin brouwt

Citaat van: Triplezzz op 09-12-2020  12:40 uhttps://www.brouwmaatje.nl/vergistbare-en-onvergistbare-suikers/974-candi-syrup-d-180-premium-extra-dark-460-ml-609613914317.html
Zou op voorraad moeten zijn.
Hey top! Gisteren nog niet :-)
( wel knetterduur ..., wordt een duur biertje, dus als iemand nog antwoord heeft op mijn dadelstroop vraag? )

Edwin brouwt

Citaat van: Hopfenfox op 09-12-2020  12:12 uIk weet niet of ik mag linken, maar net over de grens is ie er wel:

https://www.hobbybrauerversand.de/D-180-Premium-Candi-SyrupZ-sehr-dunkel

Bij de Poolse vrienden is ie momenteel ook niet voorradig zie ik.
Bedankt, gevonden. Maar de verzendkosten zijn niet duidelijk en voor 2 van die pakjes waarschijnlijk niet 'te doen'...

tdp

Citaat van: EdwinBrouwt op 09-12-2020  14:44 uHey top! Gisteren nog niet :-)
( wel knetterduur ..., wordt een duur biertje, dus als iemand nog antwoord heeft op mijn dadelstroop vraag? )

Ik zou het wel aandurven, 75% suikersiroop met 25% dadelstroop.

Edwin brouwt

Citaat van: tdp op 09-12-2020  15:01 uIk zou het wel aandurven, 75% suikersiroop met 25% dadelstroop.
Dat is een fijn bericht van een ervaren brouwer :)
Ik heb even geen Westvleteren 12 staan, en ik kan de smaak niet precies herinneren wat betreft de zuur- en frisheid. Maar ik hoop dat die uit de dadelstroop komt!

tdp

Citaat van: EdwinBrouwt op 09-12-2020  15:30 uDat is een fijn bericht van een ervaren brouwer :)
Ik heb even geen Westvleteren 12 staan, en ik kan de smaak niet precies herinneren wat betreft de zuur- en frisheid. Maar ik hoop dat die uit de dadelstroop komt!

Mocht je in Twente komen toevallig, heb ik er nog wel 1 voor je staan.

En wat is ervaring? Ik kan het ook al 7,5 jaar verkeerd hebben gedaan en 100 brouwsels voor de katse viool hebben gebrouwen! :)

Hay

Zullen toch wel een paar goeie tussen die 100 gezeten hebben.  :pan:

Hay

Wel raar inderdaad dat die candy syrup nergens meer te krijgen is in Nederland.
Heb laatst bij unibrew het huismerk meegenomen maar er is een duidelijk kleur en smaakverschil tussen de 180 en het eigen merk.

middelaersch

Ik wil binnenkort eens gaan proberen een Quadrupel te brouwen zonder siroop, maar gewoon met suiker.

Dat zal dan waarschijnlijk wel meer richting La Trappe Quadrupel gaan, en minder op een Westvleteren lijken.
Ook lekker denk ik / hoop ik :biersmile:

In het boek van Adrie Otte staat overigens een beschrijving hoe je zelf kandijsiroop kunt maken.
Voor degenen die dat boek niet hebben: het staat ook op zijn website:

http://wittepaard.roodetoren.nl/index.php/artikelen/25-kandijsiroop-maken

middelaersch

Citaat van: EdwinBrouwt op 09-12-2020  11:55 uOmdat mijn brouwmaat de Westvleteren heeft ontdekt (voor 10,- de fles  :o   ), wil hij die graag  zelf brouwen.

De St. Bernardus abt 12 schijnt ongeveer hetzelfde bier te zijn, maar dan voor een 'normale' prijs.

Westvleteren 12 heb ik zelf nooit gedronken (zuunige Hollander), maar die St. Bernardus Abt 12 is niet vies  :biersmile:

tdp

Citaat van: Hay op 09-12-2020  17:17 uZullen toch wel een paar goeie tussen die 100 gezeten hebben.  :pan:

Ik leef nog steeds ;)

Rinus

Citaat van: middelaersch op 09-12-2020  18:10 uDe St. Bernardus abt 12 schijnt ongeveer hetzelfde bier te zijn, maar dan voor een 'normale' prijs.

Westvleteren 12 heb ik zelf nooit gedronken (zuunige Hollander), maar die St. Bernardus Abt 12 is niet vies  :biersmile:

Westvleteren 12 is een lekker bier, ik ben ze zelf op gaan halen, tevens wat hop daar in de buurt opgehaald en een bezoek aan Ieper is de moeite waard.
Westvleteren 12 is eigenlijk wel erg zoet vind ik. Abt 12 lijkt er inderdaad erg veel op (logisch ook).
De laatste tijd geef ik toch meer de voorkeur aan de Rochefort 10 in deze categorie. Daarvan een kloon gemaakt maar die kwam uiteindelijk uit op >13.5% dus veel te hoog, maar wel lekker "warm" :-)

hopjesvla

We gaan een beetje off topic, maar is Abt 12 niet eigenlijk stiekem meer de originele Westvleteren 12 van vroeger dan dat de huidige Westvleteren 12 dat is? Daar Westvleteren over gestapt is ooit naar Westmalle gist en Abt 12 nog steeds de originele Westvleteren gist gebruikt? Dat icm het recept van Westvleteren 12 zou dus de Abt 12 eigenlijk meer het origineel benaderen dan de huidige Westvleteren 12.

Ten minste... dat heb ik ooit gehoord en een goede reden om Abt 12 te drinken (en anders is het best een mooi verhaal )

Hopfenfox

Citaat van: hopjesvla op 09-12-2020  21:32 uWe gaan een beetje off topic, maar is Abt 12 niet eigenlijk stiekem meer de originele Westvleteren 12 van vroeger dan dat de huidige Westvleteren 12 dat is? Daar Westvleteren over gestapt is ooit naar Westmalle gist en Abt 12 nog steeds de originele Westvleteren gist gebruikt? Dat icm het recept van Westvleteren 12 zou dus de Abt 12 eigenlijk meer het origineel benaderen dan de huidige Westvleteren 12.

Ten minste... dat heb ik ooit gehoord en een goede reden om Abt 12 te drinken (en anders is het best een mooi verhaal )

Dat is ook wat ik heb begrepen, de Abt 12 is de 'oude' Westvleteren. De abdij stopte ooit met brouwen, recept ging naar Bernardus. Toen ze lnge tijd later weer gingen brouwen moet dat dus met een ander recept en dat is de huidige Westvleteren.

hansHalberstadt

Citaat van: middelaersch op 09-12-2020  18:06 uIn het boek van Adrie Otte staat overigens een beschrijving hoe je zelf kandijsiroop kunt maken.
Voor degenen die dat boek niet hebben: het staat ook op zijn website:

http://wittepaard.roodetoren.nl/index.php/artikelen/25-kandijsiroop-maken
Hoe simpel (en goedkoop) kan het zijn.

beermenke

Ja hartstikke gemakkelijk, er wel bijblijven en nooit de lepel aflikken. Je komt in de verleiding omdat het zo lekker ruikt. Niet te donker wordt gauw bitter maar in bier is dat subtiele bittertje niet storend is mijn ervaring.

lier

Ik denk dat je met een mengsel dadelsiroop en suikersiroop dichter in de buurt komt dan wanneer je zelf siroop maakt.
Heb al een aantal keren siroop gemaakt volgens de 'Arie Otte' methode en hoewel erg lekker niet te vergelijken met de candysyrup D-180.

Edwin brouwt

Citaat van: lier op 10-12-2020  21:05 uIk denk dat je met een mengsel dadelsiroop en suikersiroop dichter in de buurt komt dan wanneer je zelf siroop maakt.
Heb al een aantal keren siroop gemaakt volgens de 'Arie Otte' methode en hoewel erg lekker niet te vergelijken met de candysyrup D-180.


En bedoel je met suikersiroop die je bij de brouwwinkel kunt kopen?


Ik zat ook te denken dat ik gewoon kandijsuiker koop, de brokken, bruin, deze
https://www.braumarkt.com/kandijsuiker-brokken-b


En dat ik daar dadelstroop aan toevoeg? Want die kandij siroop van de diverse brouwwinkels is toch gewoon opgeloste kandijsuiker?






Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.