Ze hebben ook Sourvisiae. Ik begrijp niet helemaal wat de toegevoegde waarde is van deze Philly sour ....iemand die daar idee-en over heeft? Overigens is Sourvisiae niet erg goed verkrijgbaar.
Sour IPA uitstekend idee. "Gewone" sours zoals bijvoorbeeld van La Debauche ook niet te versmaden. Mooi bier 
Philly is een gist die melkzuur maakt, meer dan een Sacch. Het geeft iets meer smaak dan een Lactobacillus samen met een neutrale Sacch. Er is nog niet heel veel mee gebrouwen, wat "patent pending" en het geheel is nogal onder de pet gehouden. De gist was maar zeer beperkt beschikbaar. Je haalt er een zuurgraad mee die iets lager ligt dan bij L.delbrueckii en het dingske is hop tolerant. Veel L. zijn dat niet. Het is een gist die op de gebruikelijke wijze te verwijderen is, schoonmaken, desinfectie. Dit in tegenstelling tot b.v. een L.brevis.
De grote aandacht voor dit soort gisten en bacterien is niet nieuw, maar speelde zich voornamelijk op een paar zeer kleine fora af (BBB in het verleden), to FB Milk the Funk. Daar komen al dit soort vergisters langs, voor het brouwen van zuurbier (niet sours! ook niet zuur bier!) De bronnen van dit soort vergisters zijn zeer divers en vaak door hobbyisten "geoogst' en opgekweekt.
Sourvisiae is "engineerd", waarbij het niet helemaal duidelijk is hoe en op welke wijze. Hoogst waarschijnlijk een gevolg van "mass mating" en geen directe genetische manipulatie.
Verder passen ze allemaal in de trend, geen moeite, snel een resultaat, als de klant het drinkt is he goed genoeg. Rotatie, rotatie, rotatie.
Gewoon proberen en je bevindingen delen.
Ingo