Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Lallemand Philly sour  (gelezen 1002 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline breda82

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 324
  • Land: 00
  • Just experiment
Lallemand Philly sour
« Gepost op: 05-07-2020 20:06 u »
Kwam deze gist tegen. Lijkt me heel interessant om een keer mee te brouwen. De gist produceert de eerste 5 dagen melkzuur en daarna ook alcohol.

Dus geen kettle sour of zure maisch nodig, handig.

Zou ook geen problemen met schoonmaken om kruisbesmetting te voorkomen.


https://www.lallemandbrewing.com/en/united-states/product-details/wildbrew-philly-sour/

Ook in 11 gram verpakking verkrijgbaar , hopelijk ook snel in Nederland.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Tripppel PPP

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 10
  • Land: nl
  • Hobby: Brouwen.........Beroep: Microbioloog
Re: Lallemand Philly sour
« Reactie #1 Gepost op: 22-07-2020 14:16 u »
Ja, de gist is verkrijgbaar bij Unibrew. Gisteren besteld!
Zie ook de goede video van David Heath over deze unieke gist:

Ik kan niet wachten om er een tripel bosvruchten sour mee te brouwen.

Offline Staple

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 119
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Lallemand Philly sour
« Reactie #2 Gepost op: 22-07-2020 15:53 u »
Hier nog wat meer info die de diepte in gaat:


Offline breda82

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 324
  • Land: 00
  • Just experiment
Lallemand Philly sour
« Reactie #3 Gepost op: 22-07-2020 16:14 u »
Dat is goed nieuws, ben heel benieuwd naar de resultaten, ga hem zeker ook eens proberen. Hele leuke ontwikkeling deze gist.

Offline wernerthefox

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 93
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Lallemand Philly sour
« Reactie #4 Gepost op: 22-07-2020 18:56 u »
Klinkt als de Heilige Graal....zou het :)?
Ben heel benieuwd naar deze gist.

Offline D.R.K.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 74
  • Land: nl
  • Als de kat van huis is brouwen we bier
Re: Lallemand Philly sour
« Reactie #5 Gepost op: 22-07-2020 22:53 u »
Die was ik laatst ook tegen gekomen en ook deze in dezelfde serie: LALLEMAND WildBrew Helveticus Pitch - 10 g

Maar kon er zelf geen recept bij verzinnen, dus ook erg benieuwd wat jullie ermee gaan brouwen.
Smaakprofiel klinkt lekker  :proost:

Offline breda82

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 324
  • Land: 00
  • Just experiment
Re: Lallemand Philly sour
« Reactie #6 Gepost op: 23-07-2020 00:15 u »
Een sour ipa wil ik gaan proberen.

Helveticus is ook wel interessant, vroeg me af waarom zo duur voor 10 gram maar het zijn bacteriŽn in droge vorm en dosering is 10 g/hl. Nog niet eerder gezien!

Offline wernerthefox

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 93
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Lallemand Philly sour
« Reactie #7 Gepost op: 23-07-2020 09:31 u »
Ze hebben ook Sourvisiae. Ik begrijp niet helemaal wat de toegevoegde waarde is van deze Philly sour ....iemand die daar idee-en over heeft? Overigens is Sourvisiae niet erg goed verkrijgbaar.

Sour IPA uitstekend idee. "Gewone" sours zoals bijvoorbeeld van La Debauche ook niet te versmaden. Mooi bier :proost:

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.975
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: Lallemand Philly sour
« Reactie #8 Gepost op: 23-07-2020 23:04 u »
Ze hebben ook Sourvisiae. Ik begrijp niet helemaal wat de toegevoegde waarde is van deze Philly sour ....iemand die daar idee-en over heeft? Overigens is Sourvisiae niet erg goed verkrijgbaar.

Sour IPA uitstekend idee. "Gewone" sours zoals bijvoorbeeld van La Debauche ook niet te versmaden. Mooi bier :proost:

Philly is een gist die melkzuur maakt, meer dan een Sacch. Het geeft iets meer smaak dan een Lactobacillus samen met een neutrale Sacch. Er is nog niet heel veel mee gebrouwen, wat "patent pending" en het geheel is nogal onder de pet gehouden. De gist was maar zeer beperkt beschikbaar. Je haalt er een zuurgraad mee die iets lager ligt dan bij L.delbrueckii en het dingske is hop tolerant. Veel L. zijn dat niet. Het is een gist die op de gebruikelijke wijze te verwijderen is, schoonmaken, desinfectie. Dit in tegenstelling tot b.v. een L.brevis.

De grote aandacht voor dit soort gisten en bacterien is niet nieuw, maar speelde zich voornamelijk op een paar zeer kleine fora af (BBB in het verleden), to FB Milk the Funk. Daar komen al dit soort vergisters langs, voor het brouwen van zuurbier (niet sours! ook niet zuur bier!) De bronnen van dit soort vergisters zijn zeer divers en vaak door hobbyisten "geoogst' en opgekweekt.

Sourvisiae is "engineerd", waarbij het niet helemaal duidelijk is hoe en op welke wijze. Hoogst waarschijnlijk een gevolg van "mass mating" en geen directe genetische manipulatie.

Verder passen ze allemaal in de trend, geen moeite, snel een resultaat, als de klant het drinkt is he goed genoeg. Rotatie, rotatie, rotatie.

Gewoon proberen en je bevindingen delen.

Ingo

Offline wernerthefox

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 93
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Lallemand Philly sour
« Reactie #9 Gepost op: 24-07-2020 12:02 u »
Gaaf, dank voor deze uitgebreide toelichting.
Ik ga deze gist zeker testen in mijn vakantie, ik zal mijn ervaringen delen.

Offline hopjesvla

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 122
  • Land: nl
  • Picobrouwerij Brouwwerk
    • Brouwwerk
Re: Lallemand Philly sour
« Reactie #10 Gepost op: 28-07-2020 08:32 u »
Gaaf, dank voor deze uitgebreide toelichting.
Ik ga deze gist zeker testen in mijn vakantie, ik zal mijn ervaringen delen.

Ik ben erg benieuwd, klinkt zeer interessant!

Vraag me trouwens af in hoe verre het dumpen van de trub nu echt effect heeft op de smaak. In het filmpje stelt David dat het fruit icm de trub zorgt voor 'off-flavours'. Maar gezien de twee kampen (wel of niet overhevelen na gisting) kan dit wellicht ook en persoonlijke voorkeur zijn van hem. In mijn geval, met 1 vat, zou namelijk niet overhevelen beter passen.

Tags: gist