OBBK 2018 V2 - Gandalf the White - Gerard Maas

Gestart door Gerard van De Tulp, 28-06-2020 12:25 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gerard van De Tulp

2e plaats OBBK 2018 in de vrije klasse. Mijn interpretatie om het mooiste uit een Weizen, Witbier en IPA in één bier te verenigen.  Ik heb m Gandalf the white genoemd:

Recept voor 20 liter bier
Type bier: Witte IPA

IBU:             : 30
Alcoholpercentage      : 7%

Granen:   grammen
Pilsmout   1750
Tarwemout   1750
Munchenermout   1000
Tarwevlokken   1000
Havervlokken   500

Maischwater   : 22 liter

Maischschema:
Temp      rust
56      stort
53      20
63      60
78      2

Waterbehandeling   : Water uit zuidwest Brabant. 10 mina 53°C rust eventueel aanzuren tot pH 5.6
Spoelen tot beginvolume 25 liter.
Kooktijd      : 70 min

Hoppen en zo:
Hop            hoeveelheid   timing
Northern Brewer      20g  7.9%      Begin koken
Cascade         25g  6.9%      15min koken
Cascade         25g  6.9%      5min koken
Korianderzaad gekneusd   10g      15min koken
Dryhop:
Amarillo          50g         navergisting
Athanum         50g         navergisting


Begin S.G.      : 1064
Eind S.G.      : 1013
Gistsoort      : Wyeast 1007 German ale

Vergisten op kamertemperatuur.
Bottelen met 5 g/l kristalsuiker.





Jacques

Bedankt voor het plaatsen van het recept.
En ook welkom op het forum.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.