Recepten > Bewezen recepten

OBBK 2018 V2 - Gandalf the White - Gerard Maas

(1/1)

Gerard van De Tulp:
2e plaats OBBK 2018 in de vrije klasse. Mijn interpretatie om het mooiste uit een Weizen, Witbier en IPA in één bier te verenigen.  Ik heb m Gandalf the white genoemd:

Recept voor 20 liter bier
Type bier: Witte IPA

IBU:             : 30
Alcoholpercentage      : 7%

Granen:   grammen
Pilsmout   1750
Tarwemout   1750
Munchenermout   1000
Tarwevlokken   1000
Havervlokken   500

Maischwater   : 22 liter

Maischschema:
Temp      rust
56      stort
53      20
63      60
78      2

Waterbehandeling   : Water uit zuidwest Brabant. 10 mina 53°C rust eventueel aanzuren tot pH 5.6
Spoelen tot beginvolume 25 liter.
Kooktijd      : 70 min

Hoppen en zo:
Hop            hoeveelheid   timing
Northern Brewer      20g  7.9%      Begin koken
Cascade         25g  6.9%      15min koken
Cascade         25g  6.9%      5min koken
Korianderzaad gekneusd   10g      15min koken
Dryhop:
Amarillo          50g         navergisting
Athanum         50g         navergisting


Begin S.G.      : 1064
Eind S.G.      : 1013
Gistsoort      : Wyeast 1007 German ale

Vergisten op kamertemperatuur.
Bottelen met 5 g/l kristalsuiker.




Jacques:
Bedankt voor het plaatsen van het recept.
En ook welkom op het forum.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie