Goedemiddag,
Het witbier staat nog te vergisten en aankomend weekend wil ik weer een brouwsel proberen.
Ik heb een pilsener proberen samen te stellen met een mais stort.
De bitterheid heb ik wat lager gehouden in verband met doordrinkbaarheid. Doel is een lekker en makkelijk te drinken pilsener te maken.
Onderstaand recept heb ik in gedachte met de volgende vragen.
Is er nog iets nodig om de schuimhoudbaarheid te verbeteren?
Op dit moment haal ik de meeste IBU uit de eerste hopgift. Zijn er op of aanmerkingen op de hopgiften uberhaupt? Tips hierover zijn welkom.
Het maischschema wil ik niet te ingewikkeld maken. Indien er toch tips zijn uiteraard welkom.
Volume 30 Liter
Begin SG: 1051
Eind SG: 1014
Vol: 4,9%
Brouwzaalrendement: 70%
Kooktijd: 60 minuten
EBC waarde: 8
IBU waarde: 21
Beslagdikte: 3,5 liter/kg
Vergistbare ingrediënten:
6,5 kg Pilsmout Dingemans 3 EBC
1 kg Maisvlokken 3EBC
Hop
60 g Saaz bloemen 3.0 alfa 60 minuten 18 IBU
30 g Saaz bloemen 3.0 alfa 15 minuten 2.4 IBU
20 g Saaz bloemen 3.0 alfa 5 minuten 1 IBU of misschien beter op 10 minuten
maischschema:
67 ºC met een rust van 60 minuten
72 ºC met een rust van 10 minuten
78 ºC met een rust van 5 minuten
Vergisting met Wyeast 2124 Bohemian Lager.
Sinds kort ben ik ook in het bezit van een klimaatkast dus als er eventuele suggesties zijn over de vergistingstemperaturen en de lagering. Graag.
mijn plan is om na de hoofdvergisting over te hevelen en 1 maand te lageren op ..

graden Celsius. Na het lageren cold crashen en bottelen.
Bottelsuiker 6 g/liter.
Alvast bedankt voor de hulp!
Groet,
Joey