Algemeen > Stel je voor

Ik ben Stijn...

(1/3) > >>

Stijn:
Hallo,

Ik ben Stijn, ik ben 28 en wonend te Scherpenheuvel (omgeving Diest). Ik werk aan de KU Leuven als schoonmaakinspecteur. Naast mijn beroep hou ik mij vooral bezig met muziek maken en nu onlangs ook met het brouwen van bier.

Ik ben al heel lang liefhebber van deze godendrank en had er al dikwijls aan gedacht om zelf eens een biertje te brouwen, maar... telkens als ik op het internet het bouwproces nalas, en al die ingewikkelde termen naar voren kwamen zakte mij de moed in de schoenen om er aan te beginnen.  Via via hoorde ik dat brouwen met bierkits ook een mogelijkheid was, en dat dit veel makkelijker en minder ingewikkeld was (toch om mee te beginnen). Ben onmiddelijk naar Brouwland gereden en heb mij een paar bierkits aangeschaft

Toch wil ik zelf eens een biertje brouwen zoals dit normalerwijs zou gebeuren, en ik ben zeer blij dat ik deze site gevonden heb. Er is al het één en het ander duidelijk geworden.

Momenteel heb ik vier bierkits in mandflessen,nl. adbijbier, trippel, framboos en diablo. Hoop dat ze allemaal lukken...

Ziezo, dat was het een beetje

Groetjes

Stijn

Johannes:
Hoi Stijn,

Welkom op dit forum en in de wondere wereld van het brouwen, zoals je vast al hebt gemerkt hoeft brouwen helemaal niet zo moeilijk te zijn, en mocht je er toch eens niet uitkomen kun je altijd op het forum terecht.

 :degroeten:

Johannes

Oscar:
Stijn,

Welkom hier op het forum...nog even en de Belgen hebben de overhand..... :D :D

Bierbrouwen op de ambachtelijke wijze lijkt moeilijk..maar na 1 keer doen valt het allemaal heel erg mee..de Basis is vrij simpel. Echter een goed bier maken vergt een "specialisatie" van de basis. En vaak merk ik dat beginnners last hebben van beginners geluk....en dat hun eerste (of 2e zoals in mijn geval) bier vaak fantisch goed is gelukt......  :dansen:

In ieder geval veel succes bij het brouwen !!! laat af en toe even weten hoe de vorderingen gaan.....

Groeten en gezondheid
Oscar  :biersmile:

Hopmans:
Hoi Stijn,

Welkom op het Forum.

--- Citaat ---Welkom hier op het forum...nog even en de Belgen hebben de overhand
--- Einde van citaat ---
ik vind dat Nederland en Vlaanderen moeten weer moeten samenvoegen.
Nu is het wel weer mooi geweest.  :P

 :degroeten:

Pallieter:
Dag Stijn,

Ga is te rade bij de brouwers van Wistabri en in je buurt heb je enkele gildes van het VAW
Waar je met raad en daad word bijgestaan (en er altijd wel een lekker biertje op vat)

Groeten,
Pallieter

http://users.skynet.be/fa534332/WiStaBri/brouwerij_wistab_00000f.html

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie