Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Pineapple weizen  (gelezen 2697 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline vanderhoeve

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 50
  • Land: nl
Re: Pineapple weizen
« Reactie #25 Gepost op: 16-08-2020 22:39 u »
Nog even een update.
Vanavond gebotteld, eind sg was uiteindelijk 1016 komt uit op. wel iets hoger dan de bedoeling was, maar daar heb ik wel vaker last van.
Je ruikt de ananas goed, en smaakt ook redelijk naar ananas. Best tevreden :biersmile:


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Lekkerpilzen

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 8
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Pineapple weizen
« Reactie #26 Gepost op: 17-08-2020 10:05 u »
 :biersmile: Proost chef.

Wat mij opviel bij dit biertje van het Uiltje is dat er nagenoeg geen koolzuur op de fles zat ?
Normaal bij een weizen verwacht ik een flinke hoeveelheid schuim en koolzuur. Was dat bij jullie ook of heb ik gewoon een verkeerde flesje gehad.

Offline vanderhoeve

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 50
  • Land: nl
Re: Pineapple weizen
« Reactie #27 Gepost op: 18-08-2020 13:15 u »
Volgens mij zat er redelijk koolzuur in het biertje van Uiltje.
Ik heb hem gebotteld met 8 gram per liter.

Offline Oosterling

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 100
  • Land: nl
  • Brouwerij Het Snerpende Hertje
Re: Pineapple weizen
« Reactie #28 Gepost op: 23-08-2020 17:44 u »
Invriezen zal er waarschijlijk ook toe leiden dat de cellen van het fruit enigzins kapot zullen gaan en de stoffen die in die cellen zitten ook beter in het bier oplossen.

Groeten Marco

Klopt, doordat het vocht uitzet in de cellen, knappen deze. Bij sommige fruitsoorten is dit niet genoeg, naar mijn ervaring. Perzik bijvoorbeeld blijft redelijk massief en het oppervlakte dat de smaak uitwisselt met het jongbier is erg klein. Dit soort fruit gooi ik altijd even in de blender, om het daarna in te vriezen als een blok. Vervolgens gaat die in het wort in een zeer fijnmazige hopzak.

Groetjes

Tags: