Hobbybrouwen > Brouwproces

Hoe best bottelsuiker toevoegen?

(1/32) > >>

Kristof.Anthonis:
Ik zou rechtstreeks uit dit gistvat willen bottelen.
https://www.anvilbrewing.com/-p/anv-fv-4gal.htm

Wat is de beste manier om bottelsuiker toe te voegen? Ik ben een conisch gistvat gewoon waar we de dode gist gewoon kunnen uithalen langs de onderkant. Dus hier lossen we de suiker op in water en voegen we het simpelweg toe aan het jongbier.
Als ik dat bij dit gistvat zou doen roer ik de dode gistcellen toch mee in het bier denk ik? Wat natuurlijk niet de bedoeling is...

jake99:

--- Citaat van: Kristof.Anthonis op 06-06-2020  13:58 u ---Ik zou rechtstreeks uit dit gistvat willen bottelen.
https://www.anvilbrewing.com/-p/anv-fv-4gal.htm

Wat is de beste manier om bottelsuiker toe te voegen? Ik ben een conisch gistvat gewoon waar we de dode gist gewoon kunnen uithalen langs de onderkant. Dus hier lossen we de suiker op in water en voegen we het simpelweg toe aan het jongbier.
Als ik dat bij dit gistvat zou doen roer ik de dode gistcellen toch mee in het bier denk ik? Wat natuurlijk niet de bedoeling is...

--- Einde van citaat ---

Ik breek Tiense suikerblokjes in 2, dit is ongeveer 3 gram per stukje.
Tot nu toe komt dit altijd goed uit op 33 cl flesjes en men brouwsels.

rfrins:
Ik denk dat je de suiker dan het beste per flesje kunt verdelen.

Ik hevel zelf over naar een bottelemmer en voeg daar de gekookte(en afgekoelde)en opgeloste suiker aan toe.

Linksom of rechtsom, het blijft mijn inziens evenveel werk.

Ik heb er ook wel eens over nagedacht rechtstreeks vanuit het gistvat te bottelen, maar 60 flesjes precies afvullen met suiker klinkt als veel werk, wellicht toch eens proberen volgende batch

TeVeHa:
Indien je niet met een bottelemmer werkt of niet wilt overhevelen, dien je de bottelsuiker oftewel rechtstreeks in de flesjes te doseren met scheppertjes of lepeltjes, oftewel los je hem op in wat water en gebruik je een doseerspuit, niet roeren in je gistvat.

Kristof.Anthonis:

--- Citaat van: jake99 op 06-06-2020  17:20 u ---Ik breek Tiense suikerblokjes in 2, dit is ongeveer 3 gram per stukje.
Tot nu toe komt dit altijd goed uit op 33 clflesjes en men brouwsels.

--- Einde van citaat ---

Dat komt dan uit op 9 g/l ? Dat vind ik persoonlijk wat veel :P ...


--- Citaat van: TeVeHa op 06-06-2020  18:50 u ---Indien je niet met een bottelemmer werkt of niet wilt overhevelen, dien je de bottelsuiker oftewel rechtstreeks in de flesjes te doseren met scheppertjes of lepeltjes, oftewel los je hem op in wat water en gebruik je een doseerspuit, niet roeren in je gistvat.

--- Einde van citaat ---

Oplossen lijkt me wel haalbaar, maar dat dan samen met de bottelgist en effe uittellen hoeveel er per flesje in moet alvorens verder af te vullen met bier ;-) ...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie