Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Bier brouwen van oud brood  (gelezen 1809 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.265
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Bier brouwen van oud brood
« Reactie #25 Gepost op: 17-06-2020 23:07 u »
Bier brouwen van oud brood, brood bakken van je bostel. En zo is de cirkel weer rond. En toch heb ik het idee, dat dit niet werkt... ;)
Overigens is broodbakken van bostel een beter alternatief tegen verspilling dat bier brouwen van oud brood. Van oud brood kun je zoveel meer maken... Dat beetje wat je kwijt kunt in de maischketel weegt waarschijnlijk niet op tegen wat je aan oud brood hebt.

Zelf wel een paar keer brood gebakken van bostel. Maar je kunt er niet teveel bostel indoen, hooguit iets van 10-15% van je deeg anders wordt het klef/plakkerig van binnen na het bakken. Dus van een brouwsel kun je heel veel brood bakken. En dan heb je weer genoeg om over te houden voor het brouwen de volgende keer. Dus dan is de cirkel wel rond zoals je zegt. Alleen wordt die cirkel dan wel steeds groter vrees ik.

Tags: