Bier brouwen van oud brood

Gestart door Kiekeboe, 05-06-2020 17:28 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hansHalberstadt

Citaat van: JanPieter op 17-06-2020  22:26 uBier brouwen van oud brood, brood bakken van je bostel. En zo is de cirkel weer rond. En toch heb ik het idee, dat dit niet werkt... ;)
Overigens is broodbakken van bostel een beter alternatief tegen verspilling dat bier brouwen van oud brood. Van oud brood kun je zoveel meer maken... Dat beetje wat je kwijt kunt in de maischketel weegt waarschijnlijk niet op tegen wat je aan oud brood hebt.

Zelf wel een paar keer brood gebakken van bostel. Maar je kunt er niet teveel bostel indoen, hooguit iets van 10-15% van je deeg anders wordt het klef/plakkerig van binnen na het bakken. Dus van een brouwsel kun je heel veel brood bakken. En dan heb je weer genoeg om over te houden voor het brouwen de volgende keer. Dus dan is de cirkel wel rond zoals je zegt. Alleen wordt die cirkel dan wel steeds groter vrees ik.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.