Overige > Etiketten van amateurbrouwers

Permanentje voor mijn naakte flesjes

<< < (2/2)

brewkeet:

--- Citaat van: Oscar op 18-05-2020  22:37 u ---Voor de verkoop?  :weetniet: :)

--- Einde van citaat ---
Nope, gewoon hobby en ja net zoals met elke hobbybrouwer gaat er wel is een kratje naar bekende toe of neem je wat biertjes mee naar een feestje.


--- Citaat van: JanPieter op 18-05-2020  20:31 u ---De uitlijning van de ronde objecten links is wat vreemd, net of het eieren zijn, of uit het midden of zo. Verder een chique etiket!


--- Einde van citaat ---
Klopt ook ik heb daar lang mee zitten stoeien maar wilde een soort van ovaal etiket-achtig op me flesjes hebben, maar toch een volledige wikkel om de rest van me info erop te kunnen zetten. en gemakkelijk kunnen plakken :)
--- Citaat van: Kiekeboe op 18-05-2020  22:04 u ---Weerbestendige buitenstickers bestellen. Dan hoef je niet te bekommeren om lijm en dergelijke, watervaste stickers. Die kan je bijvoorbeeld hier bestellen: www.stickerwinkel.com Op het eerste zicht lijkt de prijs erg redelijk. Maar ze gaan er wel niet meer af als je je mocht bedenken omtrent het ontwerp.


--- Einde van citaat ---
De stickers zijn redelijk duur bijna 280 euro voor 1000 stuks. Bij ESHUIS is het 200 met permanente lijm. Voor Nijoff is het 90 euro zonder lijm.

ElmerVDM:

--- Citaat van: AukeRadelaar op 18-05-2020  23:13 u ---Een hoop merken gebruiken tegenwoordig een soort stickers Van Moll in ieder geval. Zelfs na een nacht in de Oxi Caustic blijft het peuteren

--- Einde van citaat ---

Wat heet water in de fles werkt in 99 / 100 gevallen.

jazon1963:

--- Citaat van: ElmerVDM op 17-12-2020  22:28 u ---Wat heet water in de fles werkt in 99 / 100 gevallen.

--- Einde van citaat ---

Hertog Jan , paar kratjes, daar zijn de etiketten ook zo af. Sommige merken , steeds meer, zijn de etiketten er moeilijk af te halen...

seed7:

--- Citaat van: brewkeet op 18-05-2020  19:02 u ---
2. Welke lijm moet gebruiken zodat als je ze omspoelt niet het etiket eraf spoelt. Wie heeft daar ervaring mee?


--- Einde van citaat ---

Je hebt een kunststof etiket nodig met permanente watervaste lijm.

Kunststof bedrukken is lastig, vergt zoiets als een corona-behandeling (geen virus) met beladingsstaven, maar het blijft krasgevoelig omdat bijna niemand meer oplosmiddelen gebaseerde inkt gebruikt. Met speciale UV-uithardende inkten wil het wel.

Ook de lijm bij voorkeur oplosmiddelen gebaseerd, omdat watergebaseerde inkten altijd toch weer vocht blijven opnemen. Ook hier weer zijn er speciale lijmen die middels UV worden uitgehard.

Welke drukker wat kan en heeft weet ik niet, is meer dan 10 jaar geleden dat ik dit soort etiketten inkocht. Eshuis, Max Aarts hadden deze mogelijkheden in UV-Flexo. Zullen nu wel digitaal drukken. Zolemba drukt digitaal, kwaliteit op kunststof ken ik niet van ze en ze hebben bij mijn weten geen drager met die speciale lijm.

Ingo

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie