Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Smoked Beers, Rauchbier, Rookbier  (gelezen 5443 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.175
  • Land: nl
Smoked Beers, Rauchbier, Rookbier
« Gepost op: 07-04-2006 10:34 u »

Smoked Beers
Geoff Larson & Ray Daniels

Klik op het plaatje om het boek te bestellen.


Achternaam schrijver: Daniels  en Larson
Voornaam dan wel voorletters schrijver: Ray en Geoffrey

Titel boek: Smoked Beers (Engelse taal)

Druk: 1e
Jaar uitgifte: 2000
Naam uitgever en plaats vestiging uitgever: Brewers Publications, Boulder, CO USA
ISBN nr.: 0-937381-76-4

Aantal pagina’s: 273

Indien bekend kostprijs: US $ 14,95 (ex.verzending)

Onderwerp boek: geschiedenis van rookbier, oorspronkelijke brouwers van rookbier, de chemie van rook, het roken van mout, het brouwen van rookbier, koken met rookbier, 45 huidige brouwers van rookbier en hun bieren.

Beschrijving/bespreking boek: Begonnen wordt met een stukje geschiedenis van rookbier, waarin verondersteld wordt dat de allereerste bieren allemaal een rooksmaak hadden omdat de brandstof voor het vuur, waarboven de mout gedroogd werd, meestal hout was. Soms werd mout ook wel aan de lucht gedroogd.
Veel van de informatie die de schrijvers verzamelden kwam van brouwers (van rookbier) uit Bamberg en omgeving.

Wat vind je goed aan dit boek? De achtergrondinformatie over rook(bier), Tijdens het drinken van een rookbier zal je via de gerookte mout binnenkrigen: heterocyclische koolwaterstoffen, furanen, lactonen, carbonylen, carbonzuren, alcoholen, ketonen, aldehyden, esters, fenolen, pyrazines (veel van deze stoffen komen trouwens ook in "gewoon" bier voor).

Wat vind je minder goed aan dit boek? Vooral gericht op de Amerikaanse markt; er worden achter in het boek 45 brouwerijen genoemd die rookbier brouwen, maar ze bevinden zich allemaal in de VS.

Voor wie is het boek bedoeld: voor de beginnende en gevorderde brouwer staat er leuke informatie in.

Eindcijfer boek: 7,5.

Hans Hans

Tags: rauchbier