Duvel tripel hop Citra

Gestart door Doc Jo, 08-05-2020 00:48 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Doc Jo

Hier heb ik nog even jullie hulp voor nodig.
In het recept voor de Duvel tripel hop Citra kloon van BrouwMark staat;
Vergisten op 20 ºC, einde nagisting op laten lopen tot 24 ºC. 
Na hoofdvergisting 1,4 kg suiker opkoken in 5 liter water en na afkoelen toevoegen, verder laten gisten.
Bottelen met 9 g /L
Betekent dit dan dat ik na het toevoegen van de suiker gewoon alles verder laat vergisten zonder over te hevelen in een nieuw vat en als alles uitgegist is dat er mag worden gebotteld?  :groots:

TeVeHa

Citaat van: Doc Jo op 08-05-2020  00:48 uBetekent dit dan dat ik na het toevoegen van de suiker gewoon alles verder laat vergisten zonder over te hevelen in een nieuw vat en als alles uitgegist is dat er mag worden gebotteld?  :groots:

Inderdaad, uiteraard mag je na enkele dagen desgewenst overhevelen naar een mandfles of iets dergelijks om te lageren maar dat is geen noodzaak, net zoals overhevelen naar een bottelemmer geen noodzaak is. Mvg

BrouwMark

Jep, gewoon verder laten vergisten. Leuk dat je hem brouwt!

Doc Jo

Bedankt voor jullie reactie!
Perfect gelukt nu nog wat afwachten  :biersmile:

Neetje

Leuk vat. Zet je toch wel donker weg tijdens vergisten?

Doc Jo

Dank je , jawel hoor staat in de garage daar is niets van licht
groeten
Johan 

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.