Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Eerste receptje aangepast ouder recept  (gelezen 219 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Larsje40

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 93
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Eerste receptje aangepast ouder recept
« Gepost op: 04-05-2020 19:13 u »
Hallo allemaal.

Onderstaand heb ik het recept van Theo's Weizen iets aangepast. zou dit zo een lekkere weizen kunnen worden of zie ik nog iets over het hoofd?

Ik wil dit gaan brouwen met de BIAB methode. Dus de mouten in een waszak en maischen, en de hop in een hopzakje. Er staat spoelwater, maar ik ben aan het twijfelen of ik zal spoelen omdat ik ook veel lees dat sommigen niet meer spoelen met BIAB.

THNX!

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk001
Naam receptRemy's eerste Weizen
Brouwdatum02-05-2020
BierstijlWeizen
Volume6,2 l
Begin SG1,041 SG
Berekende kleur (Morey)8 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)11 IBU
Brouwzaalrendement65,0 %
Kooktijd60 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediŽnt
6,00 lWater uit Horst aan de Maas
3,18 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
56 mg/l7 mg/l27 mg/l174 mg/l45 mg/l33 mg/l


Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,13 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC69,9 %
0,49 kgPilsmoutDingemans3 EBC30,1 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Stap 167,0 įC1 min.35 min.3,7 l/kg
Stap 273,0 įC2 min.25 min.3,7 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
3,8 gHallertauer Perlepellets4,6%60 min.7,3 IBU
1,6 gHallertauer Perlepellets4,6%30 min.2,5 IBU
1,5 gHallertauer Perlepellets4,6%15 min.1,5 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
3,0 gSafbrew Wheat (WB-06)bovengist



Tags: