Mandanijntje V2.0

Gestart door ciesvandekwis, 30-04-2020 09:34 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ciesvandekwis

Hupsa, hier zijn we weer, tijdje geleden. Beetje extra drukte op het werk, en switchen naar thuiswerk maakte nu niet bepaald veel extra tijd vrij om hier te zitten.

Maar alla, nu we al een tweetal maand de Arsegan Easybrew -30 in huis hebben, is brouwen weer eens aan de orde. Ook een beetje uit noodzaak omdat de voorraad homebrew er wat rapper doorvliegt, nu we niet meer op café kunnen. Met de tegoedbon wegens late levering van Braumarkt dan maar wat hoppen en mouten bijbesteld.

Dat pakje Mandarina Bavaria is wel van 2018, dus ik hoop dat het nog wat aroma afgeeft. We brouwen een remake van eentje van 3 jaar geleden dat wel in de smaak viel, een IPA die zal smaken als we weer tropische temperaturen krijgen tegen juni en deze hopbom klaar zal zijn. Samen met wat Spalt pakje dat open is en op moet.
Morgen 1 mei, Dag van de Arbeid en dus verlof. Ideaal om de ketel te stoken  :brouwen:.

Komt ie:

BROUWPLANNER RAPPORT - (versie: 7.testF (FORA applicable))  - Datum brouwen: 1/5/2020

Naam van het bier                        : Mandanijntje IPA
Type van het bier                        :
Brouwvolume                              : 25 liter
Extractie-efficiëntie                    : 85%
Voorspelling begindensiteit              : 1048,8 SG /12,1 °P /12,5 Brix
Waarvan suikers                          : 1000,0 SG /0,0 °P /0,0 Brix
Voorspelling einddensiteit voor bottelen : 1008,9 SG /2,4 °P
Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,2%
Voorspelling IBU totaal  / EBC-kleur     : 47 IBU  /  12 EBC

STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS
Grondstof                            EBC       kg       % Gewicht
Palemout 7                           8       4,000        80,0 %
Pilsmout 3                           3       1,000        20,0 %

MAISCHEN EN SPOELEN
Gekozen Profiel: (D) Eerder Droog
Maischwater : 25 liter aan 65 °C
              62,0°C gedurende 45 min (ß amylase (maltose))
              66,5°C gedurende 15 min (Gemengde amylase )
              72,0°C gedurende 20 min (a amylase (body) )
              Filterspoelen: ga naar 75..78°C
Totaal spoelwater : 10,5 liter aan Max.80°C
Spoelen tot : 1011 SG (Of 3,0 °P of 3,1 Brix)

HOPPEN
Totale kooktijd : 60 minuten
Hop                           Vorm  alfa%  gram  Toev.na..'   IBU
Magnum (Hallertau M.) (B)     PELL  13,4%   25      0'        36,0
Spalt Select (A)              BLM   3,8%    40      30'       10,6
Mandarina Bavaria             PELL  %       50      60'       0,0

VERGISTING
Gistnaam           : Fermentis US-05
Gisteigenschappen  : Universeel, krachtig, bier verbleekt.

Volume giststarter: 1,5 liter opkweek uit cryobuisje gistbank diepvries


tdp

Hele fijne hop vind ik dat, wel heel fruitig maar niet 'in your face'

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.