Session IPA

Gestart door langewout, 29-04-2020 14:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

langewout

Mannen,

Volgende week staat er een Session IPA op het programma, wat is jullie mening over onderstaand recept?
Ik zie jullie reacties graag tegemoet!


Batch Volume: 25 L
Boil Time: 90 min

Mash Water: 17.2 L
Sparge Water: 28 L / 32 L HLT water @ 78 °C
Top-Up Water: 1.1 L
Total Water: 50.3 L
Boil Volume: 38.17 L
Pre-Boil Gravity: 1.027

Vitals
Original Gravity: 1.035
Final Gravity: 1.005
IBU (Tinseth): 54
Color: 6.7 EBC

Malts (4.3 kg)
3.5 kg (81.4%) — The Swaen Pilsner — Grain — 3.7 EBC
800 g (18.6%) — Dingemans Munich — Grain — 10.8 EBC

Hops (240 g)
13 g (9 IBU) — Amarillo 7.4% — Boil — 40 min
13 g (17 IBU) — Citra 13.6% — Boil — 40 min
13 g (7 IBU) — Amarillo 7.4% — Boil — 25 min
13 g (6 IBU) — Cascade 5.8% — Boil — 25 min
13 g (14 IBU) — Citra 13.6% — Boil — 25 min
75 g — Citra 13.6% — Dry Hop — day 4
50 g — Amarillo 7.4% — Dry Hop — day 4
50 g — Cascade 5.8% — Dry Hop — day 4

Yeast
1 pkg — Fermentis US-05 Safale American

Wolter

Ik zou het gewoon doen.
Maischschema die ik in het verleden heb gedaan is:
Inmaischen op 54 ºC en direct door verwarmen naar 72 ºC. Daar 45 a 50 min rust en daarna 5 min op 78 ºC.

mbroek

Ik zou eens goed naar alle waterhoeveelheden kijken, daar klopt niet veel van. 25 liter brouwen met 50 liter water, meer spoelwater dan maischwater. Topupwater???

En denk je echt dat alleen "mannen" brouwen ....

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.