Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Session IPA  (gelezen 312 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline langewout

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 18
  • Land: nl
  • Lange Wout
    • Lange Wout HomeBrewery
Session IPA
« Gepost op: 29-04-2020 14:53 u »
Mannen,

Volgende week staat er een Session IPA op het programma, wat is jullie mening over onderstaand recept?
Ik zie jullie reacties graag tegemoet!


Batch Volume: 25 L
Boil Time: 90 min

Mash Water: 17.2 L
Sparge Water: 28 L / 32 L HLT water @ 78 °C
Top-Up Water: 1.1 L
Total Water: 50.3 L
Boil Volume: 38.17 L
Pre-Boil Gravity: 1.027

Vitals
Original Gravity: 1.035
Final Gravity: 1.005
IBU (Tinseth): 54
Color: 6.7 EBC

Malts (4.3 kg)
3.5 kg (81.4%) — The Swaen Pilsner — Grain — 3.7 EBC
800 g (18.6%) — Dingemans Munich — Grain — 10.8 EBC

Hops (240 g)
13 g (9 IBU) — Amarillo 7.4% — Boil — 40 min
13 g (17 IBU) — Citra 13.6% — Boil — 40 min
13 g (7 IBU) — Amarillo 7.4% — Boil — 25 min
13 g (6 IBU) — Cascade 5.8% — Boil — 25 min
13 g (14 IBU) — Citra 13.6% — Boil — 25 min
75 g — Citra 13.6% — Dry Hop — day 4
50 g — Amarillo 7.4% — Dry Hop — day 4
50 g — Cascade 5.8% — Dry Hop — day 4

Yeast
1 pkg — Fermentis US-05 Safale American


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Wolter

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.113
  • Land: nl
  • Als het bier gesmurft is... smurfen we het bier..
    • Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai
Re: Session IPA
« Reactie #1 Gepost op: 29-04-2020 15:26 u »
Ik zou het gewoon doen.
Maischschema die ik in het verleden heb gedaan is:
Inmaischen op 54 ēC en direct door verwarmen naar 72 ēC. Daar 45 a 50 min rust en daarna 5 min op 78 ēC.

Offline mbroek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.225
  • Land: nl
  • Hoe verder je gaat, hoe langer de terugweg.
    • Huisbrouwerij St. Chiellus
Re: Session IPA
« Reactie #2 Gepost op: 30-04-2020 10:35 u »
Ik zou eens goed naar alle waterhoeveelheden kijken, daar klopt niet veel van. 25 liter brouwen met 50 liter water, meer spoelwater dan maischwater. Topupwater???

En denk je echt dat alleen "mannen" brouwen ....

Tags: