Recept Tafelbier

Gestart door GekkeGwuido, 11-04-2020 16:11 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

GekkeGwuido


Voor mijn goed helpende knechten (4 en 7 jaar) wil ik samen met hun een zeer laag alcoholisch tafelbiertje (bruin) brouwen.
Vroeger bij de grootmoeder mochten we daar ook al eens een glaasje van drinken, stukje nostalgie dus...

Heb het forum afgezocht op de term Tafelbier, maar heel veel receptuur niet direct tegengekomen.
Wel rekening gehouden met de reeds gemelde zaken:
- moutstort: veel munchener en een 10% Aroma (120-150EBC) en 10% Carapils
- stevige body, dus eenstapsmaisch op 72°C voor een volle zoete smaak
- begin SG van om en bij de 1.025-1.030 voor een laag alcoholpercentage (+-1,5%)
- simpele hop
- gist met een niet al te hoog vergistingspercentage

Hierbij het recept, met 'opkuisen' van restjes mout
Advies en tips welkom!!

VanneSmied Tafelbier - 1,8%
Type: All Grain
IBU : 17 (Tinseth)
Kleur : 35 EBC
Pre-Boil Gravity : 1.021 / 5.3 °P
Original Gravity : 1.025 / 6.2 °P
Final Gravity : 1.011 / 2.8 °P

Brew Monk 30l
Batch Size : 25 L
Boil Size : 30.53 L
Boil Time : 70 min

Water
Maischwater : 22.18 L
Spoelwater: 10.87 L
Totaal Water : 33.05 L

Ingrediënten:
Fermentables (2.53 kg)
1.5 kg - Munich 15 EBC (59.3%)
0.5 kg - Carapils/Carafoam 4,5 EBC (19.8%)
0.3 kg - Aroma 150 EBC (11.9%)
0.13 kg - Carafa Special I 900 EBC (5.1%)
0.1 kg - CaraAroma 400 EBC (4%)

Hops (70 g)
20 min - 60 g - Saaz - 3.1% (15.6 IBU)
5 min - 10 g - Saaz - 3.1% (1.1 IBU)

Yeast
1 pkg - Lallemand Kolsch (75%)

Maischschema
72°C - 60 min
78°C - 10 min

Vergistingsprofiel
15°C - 7 dagen - Hoofdgisting
17°C - 14 dagen - Nagisting
19°C - 5 dagen - Nagisting
2.5°C - 5 dagen - ColdCrash

Laat maar horen...

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.