Kokos

Gestart door Streppel, 06-04-2020 19:04 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Streppel

Iemand ervaring met brouwen met gedroogde kokos?
Zo ja wanneer en hoeveel voegde je het toe.

tdp

Even in het juiste board gezet

Streppel


Gerb

Ik heb het gebruikt. Eerst heb ik de kokos in de oven gebruind. Na afkoelen in een hopzak en enkele dagen in de navergisting gehangen. Er waren na het verwijderen van de zak wel wat oliedruppeltjes op het oppervlak te zien. Het schuim was inzakkend. Verder een goede smaak. Ongeveer 200 gram op 15 liter.

Om evt vet kwijt te raken, kun je ook een extract met alcohol maken, maar dan heb je best veel alcohol nodig.

tdp

Om je vraag te beantwoorden: Ik heb het zelf ooit gebruikt tijdens het lageren, ik meen bij een porter. Zorg dat je een goed systeem hebt om het weer te scheiden van het bier, wat een geklooi was dat zeg!

Wanneer je zoekt op kokos op dit forum, zul je verschillende resultaten vinden, van collega's die dit al eerder geprobeerd hebben. Sjaak geeft bijvoorbeeld hier aan dat hij 25 gram per liter gebruikt.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.