IPA

Gestart door Streppel, 27-03-2020 08:40 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Streppel

Ik wil een IPA brouwen. Hierbij wil ik gedroogd citroenschil gebruiken. 1 g / 10 liter. Iemand een idee wanneer ik dit het beste kan toevoegen, hoeveel minuten dit moet meekoken?

GvB84

Normaal gesproken 10 min voor einde kook.
Bij een IPA kun je het ook samen met de koudhop toevoegen. Dat laatste zou ik doen. Je kunt dan wel wat meer gebruiken.
Wel eerst de schillen ca. 10 min in kokend water leggen om infecties te voorkomen. 

Streppel

Als ik hem de laatste 5 à 10 minuten mee laat koken moet ik hem dan als nog vooraf 10 minuten in kokend water laten liggen i.v.m. infectiegevaar?

GvB84

Citaat van: Streppel op 27-03-2020  11:17 uAls ik hem de laatste 5 à 10 minuten mee laat koken moet ik hem dan als nog vooraf 10 minuten in kokend water laten liggen i.v.m. infectiegevaar?

Nee. Dat is niet nodig.
Wel goed schoonmaken.
Als er was op de citroen zit moet je dit eerst verwijderen.
Of beter. Koop biologische citroenen zonder waslaag.

Was wil je niet in je bier hebben. Volgens mij zorgt dit voor een bier zonder schuimlaag.

Edit: ik zie dat je gedroogde schil wil gebruiken. Dat kan zo de ketel in...

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.