Saison Deux

Gestart door Takkie83, 25-03-2020 22:06 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Takkie83

Beste brouwers,

Binnenkort ga ik de kunsten van de Fermentis BE-134 testen (is die nieuw of zo? kan hem niet vinden in BrouwHulp). Verder heb ik diverse recepten bij elkaar verzameld, naast de BKG gelegd, persoonlijke voorkeur erin verwerkt en tot het volgende idee gekomen. Uw kritische blik graag  :biersmile:

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk1
Naam receptSaison Deux
Brouwdatum04-04-2020
BierstijlSaison
Volume11,6 l
Begin SG1,047 SG
Berekende kleur (Morey)12 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)22 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,02 kgSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC85,1 %
0,15 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC6,4 %
0,10 kgCara-pilsWeyermann4 EBC4,3 %
0,10 kgDonker amber kandijsiroopZelf gemaakt100 EBC4,3 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eenstaps65,0 °C1 min.90 min.4,4 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,0 gHallertau Traditionpellets6,0%60 min.14,8 IBU
10,0 gTettnangerbellen3,5%20 min.4,8 IBU
10,0 gTettnangerbellen3,5%7 min.2,1 IBU
10,0 gTettnangerbellen3,5%0 min.0,0 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
11,5 gFermentis BE-134bovengist


Jacques


Takkie83

Ah dank!

Verder geen schokkende reacties van jou op mijn recept ben ik erg blij mee  :biersmile:

Takkie83

Vandaag dit receptje gebrouwen met een iets uitgebreider maischschema (60 minuten @ 65 graden, 15 min @ 72 en 5 min @ 78). Heb het volume iets teruggeschroefd zodat ik 9 liter zou overhouden voor de Brew Bucket (die gisteravond al binnen had moeten komen maar de post heeft het erg druk dus toch maar weer even gistvat) en heb de helft van het zakje gist gebruikt; 5,5 g dus. Ik ben benieuwd!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.