Algemeen > Stel je voor

Even voorstellen: Wilfred

(1/3) > >>

Wilfred:
Beste medebrouwers,

Wil me even voorstellen op dit forum: ben Wilfred Bouw, 45 jaar, woonachtig in Asten en sinds ruim 1.5 jaar lid van brouwersvereniging De Roerstok in Tilburg. Ben nu 2 jaar bezig met brouwen; eerst met een kant-en-klaar pakket (wel met geschrootte mout), daarna met 19 liter pannen in de keuken en sinds afgelopen jaar met een Brew Monk 50.

Zoals ik vaker lees, is het zeker een hobby die snel uit de hand loopt. Niet zozeer qua drinken, maar je wilt wel weer direct een volgend brouwsel maken zo gauw de vorige goed en wel in de gisting staat. Ik brouw (ondanks de grotere ketel) batches van rond de 20 liter omdat dat voor mij een praktisch volume is. Je kunt eea weggeven ter keuring en meedoen aan wedstrijden (ook belangrijk) en toch nog wat overhouden, zodat je wat verschillende stijlen op voorraad houdt. Omdat ruimte toch ook wel een dingetje is, heb ik gekozen voor een elektrische brouwketel, na grondig "vooronderzoek" in combinatie met Fermzilla 27 liter gistvat. Daarvoor had ik al vrij snel een gistkast gekocht / gemaakt om de vergisting in elk geval gecontroleerd te kunnen uitvoeren. Ben het brouwproces nog steeds aan het optimaliseren, maar gaat steeds beter.




Ik haal heel veel informatie vanaf de diverse internet sites, waaronder dit forum, YouTube en uit boeken. Daarnaast natuurlijk ook via De Roerstok, maar dat ligt momenteel even stil ivm de Corona crisis... Door veel te lezen en vragen bouw je veel kennis op die je kunt gebruiken en je een betere brouwer maakt, dat is nu wel al heel duidelijk. 

Heb tot nu toe diverse stijlen gebrouwen, waaronder ook de meest voor de hand liggende als beginnen brouwer: Blond, Dubbel en Tripel, maar ook een Quadrupel, lichte BarleyWine en een Bockbier (bovengistend). Van deze laatste ook een eigen interpretatie gebrouwen; Mispelbock, waarover ik niet ontevreden ben, maar mag nog beter.

Volgend brouwsel wordt een zware jongen: een Russian Imperial Stout met een ABV van 13.8%! Ben me goed aan het voorbereiden.... :proost:
 

tdp:
Hoi Wilfred,

De zaken al goed op orde zie ik! Mooi tafeltje waar je ketel opstaat, ergonomische werkhoogte zo!

Welkom verder op het forum. Vragen staat vrij, al is veel reeds al wel de revue gepasseerd. Je zou gebruik kunnen maken van de zoekfunctionaliteit, alsook de tags.

Veel brouwplezier,

Teun

Wilfred:

--- Citaat van: tdp op 26-03-2020  09:02 u ---Hoi Wilfred,

De zaken al goed op orde zie ik! Mooi tafeltje waar je ketel opstaat, ergonomische werkhoogte zo!

Welkom verder op het forum. Vragen staat vrij, al is veel reeds al wel de revue gepasseerd. Je zou gebruik kunnen maken van de zoekfunctionaliteit, alsook de tags.

Veel brouwplezier,

Teun

--- Einde van citaat ---

Bedankt Teun,

Inderdaad op werkhoogte maar ook voor ďomgekeerde liftwerkingĒ. Ik laat de tafel zakken ipv de moutkorf eruit te liften. Daarna kan de ketel weer op de juiste werkhoogte en past gistvat eronder. Werkt fijn!

Grt Wilfred

Roelof:
Welkom Wilfred.
Dat je nog vele mooie bieren mag brouwen.
Je houdt ook van BarbecueŽn zo te zien. ;)
Waar heb je die mooie tafel vandaan?

Wilfred:

--- Citaat van: Roelof op 26-03-2020  09:35 u ---Welkom Wilfred.
Dat je nog vele mooie bieren mag brouwen.
Je houdt ook van BarbecueŽn zo te zien. ;)
Waar heb je die mooie tafel vandaan?

--- Einde van citaat ---

Bedankt Roelof,

Heftafel komt van ToolMax
https://www.toolmax.nl/airpress-hydraulische-heftafel-150-kg-77400-3.html#
En inderdaad hou ook van bbq-en  :P Lekker biertje en goed eten, wat wil je nog meer?  :weetniet:

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie