Zijn er meer brouwers met bovenstaande ervaring met de BE-256 gist? Volgens de fabrikant: Vergistingstemperatuur: 15-25°C..
Ik vraag me af of de geur van riool / zwavel nog minder wordt... 
Enkele brouwsels gedaan met BE256, vergist rond 21'C (foutjes, te warm omdat ik warmte-ontwikkeling had onderschat, te laat gekoeld). Tijdens vergisting stonk het de pan uit.
Ook met andere gisten kan op gegeven moment de zwavel-rioollucht hevig zijn..
Bij geen enkel bier heb ik het teruggeproefd.. Ik denk maar zo: wat nu het gistvat uitgaat komt niet in de fles.
Warm vergiste BE256 gaf
na bottelen vooral de beruchte Velpon-geur, zwakte na enkele weken af.
Nogmaals: géén H2S (riool / zwavel) geproefd in mijn bieren..
Eigenlijk zelfde verhaal met 'neutrale' gisten als Danstar-Nottingham en Safale-US05: tijdens vergisting lijkt het de Betuwe wel qua fruiten. Na bottelen weinig terug te vinden.
Zover mijn ervaringen. Proost, Snelbier.