Algemeen > Algemeen

Bepaal de nieuwe naam voor de LABO wisseltrofee en win!

(1/1)

Wolter:

BEPAAL DE NIEUWE NAAM VOOR DE LABO WISSELTROFEE EN WIN!

Wie nog niet zo lang meedraait in de brouwwereld vroeg zich bij ons vorige bericht af: Waarom heet die trofee de 'LABO Wisseltrofee'?

Het Landelijk Amateurbierbrouwersoverleg, kortweg LABO, werd in 1995 opgericht door brouwverenigingen De Roerstok en Amateur Bierbrouwersgilde Triple-W, als samenwerkingsverband tussen de grotere landelijke amateurbrouwverenigingen (De Deltabrouwers, Dab De Wortketel, T Wort Wat, Twents Bierbrouwersgilde en Het Bergse Bierbrouwersiglde). Naast verschillende gemaakte samenwerkingsovereenkomsten, bleek er ook sterk behoefte aan een eenduidig wedstrijdreglement.

In 1996 werd daarom het Centraal Reglement Bierwedstrijden opgesteld (wat nog steeds de basis van het huidige ONK reglement vormt) en in samenwerking met het BKG werden de biertype klassen hervormd tot hoe we ze nu kennen (A,B,C,D en V). Ook zou het LABO er voortaan op toezien dat ieder jaar een andere amateurbrouwvereniging het ONK zou organiseren.

Maar dat alles is lang geleden, want in 2016 werd het LABO vanwege meerdere redenen officieel opgeheven (volgens sommigen een vloek, volgens anderen een zegen). Het ONK bestaat gelukkig nog steeds en wordt nog altijd jaarlijks door een andere amateurbrouwvereniging georganiseerd (dit jaar De Bierkaai), maar nu zonder dat daar een overkoepelend orgaan achter zit.

De ONK-organisatie kijkt graag vooruit en aangezien de graveerplaat van de trofee vol is, vonden wij het een goede gelegenheid om hem om te dopen. Tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige naam.

En wie kunnen die naam beter bepalen dan degenen die de trofee mogelijk een jaar in bezit krijgen: jullie! Dus bedenk een originele naam en laat hem achter in de reacties op facebook of hieronder, of like een door iemand anders bedachte naam. De naam met de meeste stemmen wint!*

Uit alle deelnemers (ongeacht de naam waar je op hebt gestemd en of je zelf een suggestie hebt ingebracht of alleen ge-liked) wordt daarnaast blind een winnaar gekozen die tijdens ONK 2020, de Uitslag! een mooie prijs van Brouwerij 't IJ in ontvangst mag nemen!

* Tenzij het Boaty McBoatface is ;) ( https://en.wikipedia.org/wiki/Boaty_McBoatface )

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie