Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vergisting ten einde?  (gelezen 1921 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.093
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Vergisting ten einde?
« Reactie #25 Gepost op: 18-02-2020 21:57 u »
Heb de temps even niet bij de hand, maar zoals elders vermeld;
Citaat
Moutpakket van Arsegan besteld en netjes alle stappen doorlopen. 2de maischstap heel kort (<5 min een graad of 3 te hoog geweest), verder alles zoals beschreven.
Vergisting staat netjes in de kast op 20 graden

Hoe de huidige handleiding bij een Arsegan pakket er uit ziet weet ik niet.
Wel weet ik dat in het verleden gevoegde handleiding foutjes bevatte...

Om een bier netjes uit te laten gisten met US-05 gist is het goed de temperatuur te verhogen naar zo'n 22 ºC.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline PWberg

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 35
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Vergisting ten einde?
« Reactie #26 Gepost op: 19-02-2020 06:57 u »
Citaat
Vergisting staat netjes in de kast op 20 graden


Hoe de huidige handleiding bij een Arsegan pakket er uit ziet weet ik niet.
Wel weet ik dat in het verleden gevoegde handleiding foutjes bevatte...

Om een bier netjes uit te laten gisten met US-05 gist is het goed de temperatuur te verhogen naar zo'n 22 ºC.

Zal vanmiddag thuis het maischschema er even bij pakken.

Compleet vergeten te zeggen dat ik de temp zondag verhoogd heb naar 22 ºC. Gebaseerd op niet anders dan het feit (op het forum gevonden) dat ik bij een iets hogere temp straks zeker weet dat hij uitgegist is.

Tags: