Een GOUDEN CAROLUS CLASSIC, die zou ik nog wel eens een keertje willen brouwen!

Gestart door molen, 03-02-2020 11:52 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

molen

 :P

Ik ga me oriënteren op de Gouden Carolus classic, een heerlijk bier, maar moeilijk om recepten te vinden...

Eric111


tdp

Hier staat een heel draadje vol over de Gouden Carolus, met voorzetten van recepten.


Rinus

Interessante website voor recepten zeg, dank voor de tip!
Via www.candisyrup.com vind je een schat aan recepten, nog wel even een en ander qua eenheden omrekenen.


molen


Hans VH

Citaat van: Rinus op 03-02-2020  17:19 uInteressante website voor recepten zeg, dank voor de tip!
Via www.candisyrup.com vind je een schat aan recepten, nog wel even een en ander qua eenheden omrekenen.

Ik heb onlangs dit recept gebrouwen, enigszins aangepast. Een 3-tal weken na bottelen al eens geproefd. Is natuurlijk nog veel te vroeg voor dit bier, maar het beviel al behoorlijk.
(de caramel heb ik er niet bij gedaan)

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
KenmerkCAR
Naam receptGouden Carolus kloon Homebrewtalk
Brouwdatum11-11-2019
BierstijlQuadrupel
Volume22,0
Begin SG1,078 SG
Eind SG1,014 SG
Schijnbare vergistingsgraad82,1%
Alcoholgehalte8,3 vol.%
Berekende kleur (Morey)69 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)16 IBU
Brouwzaalrendement77,6 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
21,10 lSnellegem waterproductiecentrum
11,47 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
47 mg/l5 mg/l89 mg/l57 mg/l72 mg/l107 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,70 kgPilsmoutDingemans3 EBC70,5 %
1,01 kgChateau Cara RubyCastle Malting50 EBC12,5 %
0,81 kgSpecial BDingemans350 EBC10,0 %
0,49 kgTarwevlokkenBMS Kuurne2 EBC6,0 %
0,08 kgcaramelBrewferm2769 EBC1,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust53,0 °C1 min.20 min.2,6 l/kg
Beta-amylase63,0 °C20 min.30 min.2,6 l/kg
Alfa-amylase72,0 °C15 min.30 min.2,6 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.2,6 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
46,0 gSaazbellen3,5%90 min.16,0 IBU

Gist
starter[/data][/row]
HoeveelheidNaamType
[row]46,0 gSaazbellen3,5%90 min.16,0 IBU
Belgian Wit (M21)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting20,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting23,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting20,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,014 SG
Schijnbare vergistingsgraad82,1%
Start nagisting25-11-2019
Temp. nagisting12,0 °C
Start lagering30-11-2019
Temp. lagering12,0 °C


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.