Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Een GOUDEN CAROLUS CLASSIC, die zou ik nog wel eens een keertje willen brouwen!  (gelezen 665 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline molen

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
 :P

Ik ga me oriėnteren op de Gouden Carolus classic, een heerlijk bier, maar moeilijk om recepten te vinden...


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Eric111

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 42
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Dat recept wil ook wel!  :P

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.136
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Hier staat een heel draadje vol over de Gouden Carolus, met voorzetten van recepten.

Offline Hay

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.520
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron

Offline Rinus

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 328
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Interessante website voor recepten zeg, dank voor de tip!
Via www.candisyrup.com vind je een schat aan recepten, nog wel even een en ander qua eenheden omrekenen.

Offline Winne2

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 103
  • Land: nl
  • Ik brouw, dus ik leef.....

Offline molen

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron

Offline Hans VH

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 235
  • Land: be
Interessante website voor recepten zeg, dank voor de tip!
Via www.candisyrup.com vind je een schat aan recepten, nog wel even een en ander qua eenheden omrekenen.

Ik heb onlangs dit recept gebrouwen, enigszins aangepast. Een 3-tal weken na bottelen al eens geproefd. Is natuurlijk nog veel te vroeg voor dit bier, maar het beviel al behoorlijk.
(de karamel heb ik er niet bij gedaan)

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
KenmerkCAR
Naam receptGouden Carolus kloon Homebrewtalk
Brouwdatum11-11-2019
BierstijlQuadrupel
Volume22,0
Begin SG1,078 SG
Eind SG1,014 SG
Schijnbare vergistingsgraad82,1%
Alcoholgehalte8,3 vol.%
Berekende kleur (Morey)69 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)16 IBU
Brouwzaalrendement77,6 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
21,10 lSnellegem waterproductiecentrum
11,47 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
47 mg/l5 mg/l89 mg/l57 mg/l72 mg/l107 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,70 kgPilsmoutDingemans3 EBC70,5 %
1,01 kgChateau Cara RubyCastle Malting50 EBC12,5 %
0,81 kgSpecial BDingemans350 EBC10,0 %
0,49 kgTarwevlokkenBMS Kuurne2 EBC6,0 %
0,08 kgkaramelBrewferm2769 EBC1,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust53,0 °C1 min.20 min.2,6 l/kg
Beta-amylase63,0 °C20 min.30 min.2,6 l/kg
Alfa-amylase72,0 °C15 min.30 min.2,6 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.2,6 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
46,0 gSaazbellen3,5%90 min.16,0 IBU


Gist
starter[/data][data]Belgian Wit (M21)[/data][data]bovengist[/data][/row]
HoeveelheidNaamType
[row][data]46,0 gSaazbellen3,5%90 min.16,0 IBU


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting20,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting23,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting20,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,014 SG
Schijnbare vergistingsgraad82,1%
Start nagisting25-11-2019
Temp. nagisting12,0 °C
Start lagering30-11-2019
Temp. lagering12,0 °C



Tags: