400 of 500 gram, ik heb het helaas niet afgewogen, zat in een standaard verpakking van ARSEGAN MOUTPAKKET MILKSTOUT:
https://www.braumarkt.com/catalog/product/view/id/3795/s/arsegan-moutpakket-milk-stout-5010546/
Als ik dit nareken met mijn reken demo dan kom ik op het volgende:
Je begin SG was 1060. Dat krijg ik met 3700 g mout en 500 g lactose per 20 liter wort. Exclusief de lactose was je dan op begin SG van1050 gekomen.
Als je dat had laten vergisten volgens het boekje dan kom je op eind SG=1014. (724 g alcohol, 951 g restsuiker en 114 g eiwit per 20 liter)
Als ik daar nu 500 g lactose bij doe dan kom je op eind SG = 1023.
Jij kwam op eind SG 1036 dus dat is 13 SG punten hoger.
Als ik dat terugreken dan kom ik op maar 75% van de vergistbare suikers vergist. (537 g ethanol, 1336 g restsuiker en 114 g eiwit per 20 liter. Daar nog 500 g lactose bij en dan kom je op eind SG=1032. Jij zat op 1036 dus nog iets hoger zelfs.
Mijn conclusie is dus dat je een combinatie hebt van een vastgelopen gisting en nog extra restsuiker door de lactose.