Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Tripel (smaak te pakken!)  (gelezen 234 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jurre

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 19
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Tripel (smaak te pakken!)
« Gepost op: 13-01-2020 21:46 u »
Dat wordt brouwdag 3! Heb de smaak te pakken zullen we maar zeggen...  ;D

Hieronder het recept dat ik het gemaakt in BrouwHulp, na het lezen van verschillende andere recepten, tips etc. Onderaan wat vragen.

Biertype: Tripel
Aantal liter bier: 8.0
Begin SG: 1066
Eind SG: 1005
Vol % alc: 7.9
Kleur:  12 EBC
Bitterheid:  25 EBU

Mout
1000 gram  Pilsmout  3 EBC
600 gram  Tarwemout donker  15 EBC
400 gram  Tarwevlokken  2 EBC

Suiker: 40 gram

Water
Maischwater:  8.0 liter
Spoelwater:  2.8 liter

Maischschema:
65 °C, 45 min
72 °C, 30 min

Hop
Hallertau Hersbrucker  , 12 gram, 60 min
Saaz, 6 gram, 60 min
Hallertau Hersbrucker  , 12 gram, 15 min
Saaz, 6 gram, 15 min

Kooktijd
Totale kooktijd: 60 min
Kookpan inhoud: 10 liter

Gist
Mangrove Jack's M41 Belgian Ale


Wat vragen:
- Tarwevlokken.. Een ander ingrediėnt dan mout. Verandert de werkwijze van het maischen heel erg doordat dit erbij zit? Buiten dat het filteren iets lastiger kan worden door het vollopen van het filter?
- Mangrove M41 lees ik redelijk veel goeds over. Wat zien jullie als aan te raden alternatieven? US-05?

Bedankt alvast!


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Sjoerd

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 388
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Tripel (smaak te pakken!)
« Reactie #1 Gepost op: 13-01-2020 22:36 u »
Beetje veel tarwe voor een tripel, ik zou dan eerder 75% pilsmout nemen, 20% donkere tarwemout en 5% tarwevlokken. Geen suiker, die M41 kan een volmout goed aan en zal inderdaad wel doorgisten tot 1005 met dit maischschema. Wordt vast een mooi bier, succes!

Tags: