Vorig weekend zowel zaterdag als zondag gebrouwen, voordeel is duidelijk: maar één keer alles opzetten en afbreken in mijn veranda.
Lambiek was weer een dik jaar geleden, dus mijn keldervat zal binnenkort aangevuld worden (en deel geleegd om te blenden met inhoud van 10 liter vatje van een jaar oud).
Dit keer geen tarwebloem gebruikt, gaf teveel filtermiserie in het verleden (alhoewel in de frigobox viel dat mee). Daarna alles nachtje buitenzetten en binnenkort nog paar bodems Boon en ander zuur spul bijkappen.
BROUWPLANNER RAPPORT - (V6.1testB) - Datum Export: 4/01/2020
Naam van het bier : Lambic9032v 2020
Brouwvolume : 30 liter
Voorspelling begindensiteit : 1044,9 SG /11,2 °P /11,5 Brix
Voorspelling alcoholgehalte voor bottelen: 5,1%
Voorspelling IBU totaal / EBC-kleur : 35 IBU / 8 EBC
STORTING MOUT, GRANEN, CONCENTRATEN en SUIKERS
Grondstof EBC kg % Gewicht
Pilsmout 3 3 2,700 42,2 %
Tarwemout 3 2,700 42,2 %
Havervlokken / havermout 4 1,000 15,6 %
MAISCHEN EN SPOELEN
Gekozen Profiel: (1) Eénstaps maisch
Maischwater : 32 liter aan 70 °C
66,0°C gedurende 90 min (éénstaps maisch )
Totaal spoelwater : 10 liter aan 90°C
HOPPEN
Totale kooktijd : 90 minuten
Hop Vorm alfa% gram Toev.na..' IBU
wilde hop verouderd BLM 2,5% 150 0' 34,9
Gistnaam : spontaan 9032 lucht
Een 32 liter in de damejeanne aan 1046, dus best tevreden met mijn rendement. Staan nu
al mooie schuimeilandjes op, binnen 1-2 maand overhevelen en vat vullen.