Donker honingbier

Gestart door Kristof.Anthonis, 18-09-2019 18:49 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kristof.Anthonis

Inmiddels zit het bier al zo'n 10 dagen op fles.
Aangezien het bedoeld was als een kerstbier kon ik mij niet bedwingen om er op kerstavond toch al eentje open te doen.


(Geen idee waarom de foto plots op de zij staat ...)

De honing is er uiteindelijk bijgevoegd tijdens de hoofdvergisting, ongeveer 24u na het enten van de gist.
Resultaat: Zeer lichtjes gebrand biertje, best smakelijk. Maar van honing is niets te bespeuren. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

beermenke

Ik heb hetzelfde gedaan doch hij zit nog in het vat
Deze week ga ik hem bottelen en heel waarschijnlijk met 10 g honing als bottelsuiker
Kan de honing er zo bij of moet ik hem verwarmen tot 60 graden?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.