Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Hoegaarden speciale  (gelezen 365 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline daanvandervleuten

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 1
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Hoegaarden speciale
« Gepost op: 14-12-2019 21:08 u »
Beste forumleden.

Jaren geleden heb ik hier het een en ander gepost, en veel ervaring opgedaan over brouwen. Maar, inloggegevens kwijt... een nieuw account aan gemaakt.

Anyway, afgelopen jaar weer opnieuw de hobby meer opgepakt, 1x per jaar brouwen is toch echt te weinig. Cursus er tegen aan gedaan (De Roerstok) en een kleine update aan materialen verder.

Vandaag een keer meegekeken met een goede brouwer (Danny). En vertelde ik dat ik mijn brouwproces wil optimaliseren door een paar keer achter elkaar (voor mijn verjaardagsfeestje) een marzen wil brouwen.

Zitten we de dat verder door te praten, hadden we het over de Hoegaarden speciale. Dat ik die zo lekker vond, maar helaas uit assortiment is gegaan 5 jaar geleden..

Nu is mijn vraag, heeft iemand hier het recept van, of kent iemand dit bier ook zo goed dat er een recept van te maken is?

In vergelijking met 'gewone' Hoegaarden wit (van jaren geleden, niet de huidige ellende.)
5.6%
Amber
Troebel
Romiger
Fijner schuim
Zeer zacht


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Koen S

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 906
  • Land: be
  • Waar de brouwer komt, moet de bakker niet zijn.
    • Sint Franciscus Home Brewery
Re: Hoegaarden speciale
« Reactie #1 Gepost op: 14-12-2019 22:34 u »
Volgens Michael Jackson: 13,5 Plato, 1054. Gerstemout 55%, verder tarwe en crystal mout die voor een nootachtige smaak zorgt. Ik zou gokken op licht geroosterde rogge.
De kruiden zijn dezelfde als in de witte van Hoegaarden.
Ik vermoed Styrian Goldings en Saaz als hoppen, maar het accent ligt eerder op de mout en citrus.

Tags: