Eiwitrust

Gestart door HCZeubring, 10-12-2019 20:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

HCZeubring

Hallo,

Voor het onderstaande recept heb ik een eiwit rust erin, echter bij de meeste moderne mouten hoeft dat geloof ik niet meer. Bij tarwemout wel?

Gr Harmen

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam recept#BB#Belgisch Blond
Brouwdatum
BierstijlBlond
Volume20,0 l
Begin SG1,060 SG
Berekende kleur (Morey)13 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)23 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
15,00 lWater uit Annen
4,80 mlMelkzuur
12,97 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
50 mg/l4 mg/l9 mg/l177 mg/l12 mg/l5 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,96 kgPilsmoutDingemans3 EBC90,0 %
0,28 kgAroma 50Dingemans50 EBC5,0 %
0,28 kgTarwemout. donkerWeyermann17 EBC5,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust52,0 °C1 min.20 min.2,7 l/kg
Beta Amylase62,0 °C10 min.45 min.2,7 l/kg
Alfa Amylase72,0 °C10 min.45 min.2,7 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
15,0 gHallertau Mittelfrühbellen6,5%60 min.10,7 IBU
50,0 gLemondroppellets5,7%10 min.12,5 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
10,0 gSafBrew Ale (S-33)bovengist


Jacques

Bij ongemoute tarwe is dit gewenst, bij tarwemout is het niet nodig.
Overigens gaat het in dit geval om een beperkte storting aan tarwemout. De invloed daarvan is klein.

HCZeubring

Bedankt voor de info

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.