Door verwarmen of niet naar 78?

Gestart door Carlo, 06-12-2019 15:45 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Carlo

Hallo alle,

Ik wil een ipa gaan maken maar er staat bij 68 graden.
Maar geen stap van 78 graden.
Ook in verband met temperatuur spoelwater.
Wat kan ik doen?

Carlo

brouwerwaldonk

Gewoon daarna doorgaan naar 78, want op die temperauur moet sowieso je filteren.

Carlo

Citaat van: brouwerwaldonk op 06-12-2019  16:09 uGewoon daarna doorgaan naar 78, want op die temperauur moet sowieso je filteren.

Dat is helder , dank daar voor!

pim1980

Citaat van: brouwerwaldonk op 06-12-2019  16:09 uGewoon daarna doorgaan naar 78, want op die temperauur moet sowieso je filteren.

Waarom zou dat sowieso moeten dan?
http://brulosophy.com/2019/08/12/the-mashout-effect-exbeeriment-results/

Hier een interessant, goed onderbouwd artikel

Carlo

Citaat van: pim1980 op 07-12-2019  11:08 uWaarom zou dat sowieso moeten dan?
http://brulosophy.com/2019/08/12/the-mashout-effect-exbeeriment-results/

Hier een interessant, goed onderbouwd artikel


Leuk stukje om te lezen

Jacques

Citaat van: Carlo op 06-12-2019  15:45 uHallo alle,

Ik wil een ipa gaan maken maar er staat bij 68 graden.
Maar geen stap van 78 graden.
Ook in verband met temperatuur spoelwater.
Wat kan ik doen?

Carlo

Over dit onderwerp is eerder uitgebreid gediscussieerd,
zie Het nut van uitmaischen?

Al jaren maisch ik niet meer bij 78 ºC. In plaats daarvan gebruik ik heet spoelwater van 94 ºC. Het voordeel is dat het spoelen sneller verloopt. Door het spoelwater aan te zuren tot een pH tussen de 5,5 en 6 krijg je geen last van ongewenste smaken.   

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.