Dit is wel te volgen, het is echter een omslachtige methode.
Laten we het simpel houden. De 60/40 verhouding is wel ok (had ik al eerder vermeld hier geloof ik) en verder gewoon een simpel maischema. Zo moeilijk is het niet. Gewoon brouwen met een 3stapsmaisschema (52, 63,72) / 2stapsmaisschema (60, 70) of simpel een 1stapsschema (65/66).
De kern van deze lambik is naar mijn idee niet het maischschema, maar de spontane vergisting. Dus na koken heet filteren en buiten, tijdens een frisse tot koude nacht, laten afkoelen zo dat er een luchtstroom over
het wort gaat, maar dat er geen neerslag in het vat kan komen.
Waar ik benieuwd naar ben is: wie doen er allemaal mee? (En hiermee verplicht je jezelf ook tot het verschijnen, met een deel van je lambik, op de "Nationale Geuze steek dag").
Ik denk dat we 2007 moeten uitroepen tot:
Het jaar van de spontane vergisting!
Groeten en gezondheid
Oscar