Zojuist een lambiek uit mijjn eigen bierachief aan het proeven.
dit bier is gebrouwen op 21-01-2001 en gebotteld op 02-08-2002
Recept voor 10 liter :1800 gram pilsmout
1200 gram Tarwemout
63 gram oude hop
250 gram suiker (waarschijnlik om het de dichtheid te verhogen)
maischschema : 10 minuten op 40°C
30 minuten op 52°C
45 minuten op 63°C
60 minuten op 72°C
5 minuten op 78°C
Uiteindelijke alcohol percentage : ± 6,6%

Het bier is troebel, zoals bij een witbier.
De kleur is geel.
De schuim is matig, en niet stabiel
Er is geen koolzuur sprankeling te zien en in de smaak zit een lichte prikkeling.
De geur is vrij vlak en doet licht denken aan oud bier (Zoals een oude lambiek)
De smaak is fris, citrus achtig. Heeft wel iets weg van een oude Boon geuze, maar deze is absoluut niet zuur en lijkt meer op een blonde , hoewel het dan wel een mindere blonde zou zijn
Wat het leuke hiervan is ...je kunt met behulp van spontane vergisting nog best wel een redelijk bier maken, maar het valt nog niet mee om deze dan ook daadwerkelijk zuur te krijgen na enkele jaren....

dit bier heeft dus alleen maar in glas gegist....er is dus geen hout aan te pas gekomen... Wellicht dat hout toch invloed heeft op de zurigheid van het bier...

Groeten en gezondheid
Oscar