Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Chocolate porter, inzichten gevraagd  (gelezen 308 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline basvo

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 32
  • Land: nl
Chocolate porter, inzichten gevraagd
« Gepost op: 22-11-2019 12:51 u »
Hallo allemaal, na een succesvolle AIPA te hebben gebrouwen, wil ik graag een andere favoriet van mij proberen te brouwen. Heb al een poging gedaan(met totaal andere mouten, maar was naar mijn smaak toch wel mislukt te noemen). Ik heb hieronder het recept genoteerd wat ik tot dusver heb, ben heel benieuwd of iemand nog toevoegingen of aanpassingen kan bedenken. Mijn doel is een Chocolate achtige porter te maken. Wil 2/4e deel op Cacaonibs leggen en wil 1/4e deel experimenteren met koudhoppen of met een flinke flameout gift en het laatste deed wil ik naturel laten.

Verder heb ik nog een vraagje; Ik zie veel porter recepten met extra Amber, Special B en/of Dark Munchener malt. Zou dit nog een toevoeging hebben op mijn recept, of maak ik het dan te complex? Ik heb met mijn vorige porter een flink aandeel biscuit gebruikt en denk dat ik deze mede om die reden niet lekker vond.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptChocolate porter
Brouwdatum11-11-2019
BierstijlPorter (Robust)
Volume15,0 l
Begin SG1,071 SG
Berekende kleur (Morey)106 EBC
Berekende bitterheid (Rager)28 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd60 min.


Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,98 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC72,0 %
0,83 kgCara 120Dingemans120 EBC15,0 %
0,55 kgPale Chocolate moutThomas Fawcett and Sons525 EBC10,0 %
0,17 kgChocolademoutDingemans900 EBC3,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
69,0 įC2 min.45 min.2,8 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
15,0 gE.K. Goldingpellets5,7%60 min.16,8 IBU
20,0 gE.K. Goldingpellets5,7%30 min.11,5 IBU


Overige ingrediŽnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
150,00 gCacao nibssmaakstofnagisting/lagering


Gist
HoeveelheidNaamType
11,5 gSafAle English Ale (S-04)bovengist



Schiet maar raak! :D


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.044
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Chocolate porter, inzichten gevraagd
« Reactie #1 Gepost op: 22-11-2019 21:31 u »
In mijn porter gaat altijd brown malt
Ik weet niet hie t zit bij gebruik van choc mout
Ik zou minimaal 1 uur maischen

Offline basvo

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 32
  • Land: nl
Re: Chocolate porter, inzichten gevraagd
« Reactie #2 Gepost op: 23-11-2019 21:11 u »
In mijn porter gaat altijd brown malt
Ik weet niet hie t zit bij gebruik van choc mout
Ik zou minimaal 1 uur maischen

Het maischen zal ik inderdaad 1 uur doen. Kan je me vertellen wat je nog meer in jouw porter doet? Dacht dat Brown malt zou zorgen voor een salmiak achtige smaak, hoe zou je jouw porter in smaak omschrijven? Ik hoor het graag!

Tags: