Ipv vragen naar een recept, kun je beter vragen naar het "principe"van een neipa recept. Dus hoe zo'n bier in elkaar zit. Dan kun je namelijk met die basis/kennis zelf een recept samenstellen... Leer je veel meer van... 
Oscar, wat is volgens jou het principe van een NEIPA? En hoe zou je jouw kennis inzetten om een recept samen te stellen?
Zelf heb ik een hazy gebrouwen... Tarwevlokken, havervlokken, beetje roggevlokken, bij elkaar 23% vd stort, zou voldoende proteïne moeten zijn voor hazy (en was het ook). Verder pils, beetje zuurmout en een beetje carapils erin.
Qua hop is het wel een aanslag op de voorraad hoor, ik heb Centennial, Amarillo, Simcoe en Cascade gebruikt, wel een beetje voor bitterhop (60 min) anders kwam ik niet op mijn ±35 IBU uit. Daarna 3 hoppen whirlpoolen op 80 graden voor 20 minuten en 3 dagen koudhop vanaf dag 2 vergisting en daarna nog 3 dagen koudhop na de hoofdvergisting.
Ben benieuwd of je dit kunt inpassen in de kennis en kunde van de NEIPA
