Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Marshmallow Chocolate milk Stout  (gelezen 465 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tieskewieske

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 36
  • Land: nl
  • Setting the first steps into a world of brewing
Marshmallow Chocolate milk Stout
« Gepost op: 11-12-2019 13:30 u »
Hallo brouwers,

Ik ben bezig met mijn eerste eigen recept. Met de aankomende winter lijkt het me eens leuk te experimenteren met de winterse smaken van chocolade en marshmallows. Het leek me daarom logisch te beginnen met een milk stout met chocolade toevoegingen. Marshmallows bestaan uit voornamelijk suiker en vanille. Ik heb op het internet gelezen dat je een mooie geroosterde karamelsmaak kunt toevoegen door gebruik te maken van de Bochet methode (wordt gebruikt voor het maken van donkere mede). Je kookt/carameliseert als het ware de honing voor deze geroosterde marshmallow smaak. Ik heb alleen geen idee van de hoeveelheden mbt de toevoegingen van de additieven (honing, cacaopoeder, cacaonibs, vanille) en de contacttijd met het jongbier. Onderstaand de eerste opzet voor mijn recept. Heeft er iemand tips? Alvast bedankt!  :degroeten: PS ik werk met een Brewster Beacon 40L

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptMMMS
Brouwdatum11-12-2019
BierstijlStout (Milk)
Volume12,5 l
Begin SG1,046 SG
Berekende kleur (Morey)76 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)25 IBU
Brouwzaalrendement85,0 %
Kooktijd75 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
13,00 lWater uit Amersfoort
0,63 gCaCl2
0,75 gCaSO4
0,14 mlFosforzuur
6,38 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
61 mg/l3 mg/l12 mg/l114 mg/l24 mg/l37 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,25 kgChateau Pale AleCastle Malting8 EBC55,0 %
0,23 kgChateau CrystalCastle Malting150 EBC10,0 %
0,11 kgChateau BlackCastle Malting1275 EBC5,0 %
0,11 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC5,0 %
0,11 kgChateau ChocolatCastle Malting897 EBC5,0 %
0,45 kgHeidehoningSupermarkt3 EBC20,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust69,0 °C1 min.40 min.7,1 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.10 min.7,1 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
17,1 gE.K. Goldingpellets5,5%75 min.24,6 IBU


Overige ingrediėnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
62,50 gCacao Nibsspecerijkoken
62,50 gCacaopoederspecerijkoken
62,50 gCacao Nibsspecerijnagisting/lagering
150,00 gLactosesmaakstofnagisting/lagering
1,25 gVanillespecerijnagisting/lagering


Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Whitbread Ale (1099)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting20,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting20,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting20,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,000 SG
Temp. nagisting22,0 °C
Temp. lagering2,0 °C



Tags: