Na mijn eerste keer brouwen met mijn Brewster Beacon ben ik toe aan het 2e brouwsel.
Mijn eerste brouwsel was een tripel, welke ik gisteren heb gebotteld. Deze was volgens het recept van James Morton.
Voor mijn 2e brouwsel heb ik zelf een recept samengesteld. Ik heb dit gedaan met behulp van de app Biermacht.
Name: Sterke Blonde
Type: All Grain
Size: 15,00 liters
Style: Belgian Golden Strong Ale
Boil time: 60 min
OG: 1,074
FG: 1,010
IBU: 32,5
SRM: 4,3
ABV: 8,4 (voor nagisting)
Brouwzaalrendement: 72%
Schijnbare vergistingsgraad: 85%
Werkelijke vergistingsgraad: 72%
Water:
Water: 15 liter
Spoelwater: 7 liter
Ingrediënten:
3,50 kg Pilsner
0,80 kg witte kandijsuiker
0,50 kg tarwemout licht
20,00 grams Saaz (Boil 60 min)
20,00 grams Styrian Goldings (Boil 20 min)
20,00 grams Amarillo Gold (Boil 10 min)
20,00 grams Amarillo Gold (Aromatrekken 20min. op 79,0℃)
8,00 gr Coriander Seed (Boil 10 min)
15,00 gr Grapefruitschil (Boil 10 min)
2,00 pkg Belgian Ardennes (other)
Mash Profile
Mash Step (1) @ 67,00℃, 60.0 min
Mash Step (2) @ 78,00℃, 10.0 min
Starttemp. vergisting 19,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting 24,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting 24,0 °C
Bottelsuiker: 7gr/l
Ik ben nog niet zo'n ervaren brouwer.
Hebben jullie opmerkingen op bovenstaand recept? Tips?
hartelijke groet,
GvB84