Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil  (gelezen 855 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Erwin Warners

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 247
  • Land: nl
  • De beste wijn is nog steeds geen bier
Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Gepost op: 13-11-2019 02:43 u »
Ik ben van plan een bier te maken met chocolademout en sinasappelschil.
Nu heb nog niet eerder met sinasappelschil gewerkt en nu is mijn vraag hoeveel per liter zou ik tijdens de kook moeten toevoegen om de smaak wel goed te proeven maar niet teveel te laten overheersen.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.040
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Reactie #1 Gepost op: 13-11-2019 08:23 u »
Ga je gedroogde of verse schil gebruiken?

Offline DLB

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 265
  • Land: nl
  • Alstie maar smaakt!
Re: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Reactie #2 Gepost op: 13-11-2019 10:44 u »
Gedroogd is 5 g/10 liter een mooie standaard, maar dat zal ook van je recept afhangen.
Als je veel chocomout en andere sterke smaakmakers gebruikt ga je van die 5 g niet veel merken (blijft in mijn optiek sowieso wat subtiel, ook bij bv een tripel)

Offline Erwin Warners

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 247
  • Land: nl
  • De beste wijn is nog steeds geen bier
Re: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Reactie #3 Gepost op: 13-11-2019 16:27 u »
Ga je gedroogde of verse schil gebruiken?

Gedroogde zoete was ik van plan.

Offline Erwin Warners

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 247
  • Land: nl
  • De beste wijn is nog steeds geen bier
Re: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Reactie #4 Gepost op: 13-11-2019 16:29 u »
Gedroogd is 5 g/10 liter een mooie standaard, maar dat zal ook van je recept afhangen.
Als je veel chocomout en andere sterke smaakmakers gebruikt ga je van die 5 g niet veel merken (blijft in mijn optiek sowieso wat subtiel, ook bij bv een tripel)

Ik ben wel van plan aardig wat chocolademout te gaan gebruiken, verder moet er redelijk wat hop in en wil ik rond de 7% uitkomen wat alcohol betreft.
Ben momenteel nog aan het sleutelen met het recept.

Offline Erwin Warners

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 247
  • Land: nl
  • De beste wijn is nog steeds geen bier
Re: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Reactie #5 Gepost op: 13-11-2019 22:01 u »
Gedroogd is 5 g/10 liter een mooie standaard, maar dat zal ook van je recept afhangen.
Als je veel chocomout en andere sterke smaakmakers gebruikt ga je van die 5 g niet veel merken (blijft in mijn optiek sowieso wat subtiel, ook bij bv een tripel)

Voeg je hem toe aan het begin of einde van de kook?

Offline DLB

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 265
  • Land: nl
  • Alstie maar smaakt!
Re: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Reactie #6 Gepost op: 14-11-2019 08:04 u »
Voeg je hem toe aan het begin of einde van de kook?

5 minuten voor einde kook is gebruikelijk.
En gezien je vorige bericht zou ik er wat meer in doen. En dan nog ben ik bang dat je er relatief weinig van gaat merken.

Offline Erwin Warners

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 247
  • Land: nl
  • De beste wijn is nog steeds geen bier
Re: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Reactie #7 Gepost op: 14-11-2019 23:03 u »
5 minuten voor einde kook is gebruikelijk.
En gezien je vorige bericht zou ik er wat meer in doen. En dan nog ben ik bang dat je er relatief weinig van gaat merken.

Ok bedankt voor de info we gaan het proberen met iets meer.

Offline handleiding

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 22
  • Land: nl
Re: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Reactie #8 Gepost op: 15-11-2019 09:32 u »
Ik heb 50 gram zoete oranjeschil toegevoegd aan mijn winterbier. tevens een cocktail van kruiden en specerijen. verleden jaar het succes op de kerstborrel op het werk.

Twist the cap,drain the bottle. For all you could be gone tomorrow.


Offline Oxhead

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 961
  • Land: nl
  • Elektriek fantastiek
Re: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Reactie #9 Gepost op: 15-11-2019 18:17 u »
Ik heb 50 gram zoete oranjeschil toegevoegd aan mijn winterbier. tevens een cocktail van kruiden en specerijen. verleden jaar het succes op de kerstborrel op het werk.

Twist the cap,drain the bottle. For all you could be gone tomorrow.



Wat is de batchgrootte? Een 0.5 gram/liter geeft al een subtiele toets.

Offline handleiding

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 22
  • Land: nl
Re: Winterbier met chocolademout en sinasappelschil
« Reactie #10 Gepost op: 15-11-2019 18:38 u »
20 a 25 liter..

Twist the cap,drain the bottle. For all you could be gone tomorrow.


Tags: