Tarweblond Broeders vd Streek

Gestart door Johan_vL, 02-11-2019 12:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Johan_vL

Graag zou ik een kloonbrouwsel willen maken van "Broeders" geproduceerd door Sander & Ronald vd Streek. Hiervoor vraag ik jullie hulp om mee te denken...?

Op de website van vd Streek, staat: een fris bier met zachte afdronk. Bevat tarwemout en bloemige Duitse hoppen.

EBC 15
IBU 45
6% ABV

Hop: Hallertauer Hersbrucker  , Magnum en Saphir.

Ik kan geen recepten vinden van dit bier en het lijkt me leuk om dit na te brouwen.

Hoeveel procent tarwe denk of weet je dat er in dit bier zit? 25 a 30%?
Welke gist denk je dat er gebruikt kan zijn?

Brouwgroet en in afwachting van jullie gedachten en ervaringen...

 :brouwen:



Johan_vL

Recept gemaakt, ben benieuwd wat jullie vinden:

Batch Size: 20.00 L
Boil Size: 25.83 L
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 23.79 L
Final Bottling Vol: 18.49 L
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 05 Nov 2019

Equipment: All Grain - Standard 5 Gal/19l Batch - Cooler
Efficiency: 72.00 %
Est Mash Efficiency: 82.2 %

Ingredients
Amt           Name                                        
31.99 L   Utrechts drinkwater   Water
3.50 kg   Swaen©Pilsner               (3.7 EBC)              67.3 %   2.28 L
1.50 kg   Pale Wheat (Dingemans) (3.2 EBC)               28.8 %   0.98 L
0.20 kg   Carawheat (Weyermann) (98.5 EBC)              3.8 %   0.13 L

30.00 g   Magnum [12.00 %] -                     Boil 60.0 min   39.4 IBUs   -
15.00 g   Hallertauer Hersbrucker  [4.00 %] - Boil 10.0 min   2.4 IBUs   -
15.00 g   Saphir [3.50 %] -                          Boil  10.0 min   2.1 IBUs   -

1.0 pkg   American Wheat Ale (Wyeast Labs #1010) [124.21 ml]   Yeast   8   -   -

Est Original Gravity: 1.058 SG
Est Final Gravity: 1.013 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6.0 %
Bitterness: 43.8 IBUs
Est Color: 11.1 EBC

Mash Profile
Sparge Water: 18.43 L
Sparge Temperature: 75.6 C

Mash Steps
Name   Description   Step Temperature   Step Time
Mash In   Add 13.56 L of water at 74.6 C   66.7 C   60 min
Mash out   Add 0.00 L of water at 78.0 C   78.0 C   5 min

tdp

Wat je altijd zou kunnen doen, is contact zoeken met de brouwers. Zover ik weet zijn ze ook gewoon als hobbybrouwer begonnen en zijn ze niet te beroerd om te helpen ;)

Jacques

Citaat van: tdp op 06-11-2019  08:14 uWat je altijd zou kunnen doen, is contact zoeken met de brouwers. Zover ik weet zijn ze ook gewoon als hobbybrouwer begonnen en zijn ze niet te beroerd om te helpen ;)

Ze zijn zelfs een tijd behoorlijk actief geweest op dit forum...

Overigens zijn er meer Nederlandse craftbrouwers die lid zijn.

Romba

En!? Hoe is ie nav je recept geworden? Ik zou hem binnenkort ook graag willen brouwen, omdat ik het een lekker biertje vind.

Oscar

Citaat van: Jacques op 06-11-2019  21:31 uOverigens zijn er meer Nederlandse craftbrouwers die lid zijn.

Half craft brouwend Nederland is hier begonnen... :)

Jacques

Citaat van: Oscar op 09-04-2020  23:37 uHalf craft brouwend Nederland is hier begonnen... :)

Klopt. Iets waar ik best trots op ben...

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.