Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Tarweblond Broeders vd Streek  (gelezen 615 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Johan_vL

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 260
  • Land: nl
  • Van proberen kun je leren
Tarweblond Broeders vd Streek
« Gepost op: 02-11-2019 12:44 u »
Graag zou ik een kloonbrouwsel willen maken van "Broeders" geproduceerd door Sander & Ronald vd Streek. Hiervoor vraag ik jullie hulp om mee te denken...?

Op de website van vd Streek, staat: een fris bier met zachte afdronk. Bevat tarwemout en bloemige Duitse hoppen.

EBC 15
IBU 45
6% ABV

Hop: Hallertauer Hersbrucker  , Magnum en Saphir.

Ik kan geen recepten vinden van dit bier en het lijkt me leuk om dit na te brouwen.

Hoeveel procent tarwe denk of weet je dat er in dit bier zit? 25 a 30%?
Welke gist denk je dat er gebruikt kan zijn?

Brouwgroet en in afwachting van jullie gedachten en ervaringen...

 :brouwen:




Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Johan_vL

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 260
  • Land: nl
  • Van proberen kun je leren
Re: Tarweblond Broeders vd Streek
« Reactie #1 Gepost op: 05-11-2019 18:05 u »
Recept gemaakt, ben benieuwd wat jullie vinden:

Batch Size: 20.00 L
Boil Size: 25.83 L
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 23.79 L
Final Bottling Vol: 18.49 L
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 05 Nov 2019

Equipment: All Grain - Standard 5 Gal/19l Batch - Cooler
Efficiency: 72.00 %
Est Mash Efficiency: 82.2 %

Ingredients
Amt           Name                                        
31.99 L   Utrechts drinkwater   Water
3.50 kg   SwaenęPilsner               (3.7 EBC)              67.3 %   2.28 L
1.50 kg   Pale Wheat (Dingemans) (3.2 EBC)               28.8 %   0.98 L
0.20 kg   Carawheat (Weyermann) (98.5 EBC)              3.8 %   0.13 L

30.00 g   Magnum [12.00 %] -                     Boil 60.0 min   39.4 IBUs   -
15.00 g   Hallertauer Hersbrucker  [4.00 %] - Boil 10.0 min   2.4 IBUs   -
15.00 g   Saphir [3.50 %] -                          Boil  10.0 min   2.1 IBUs   -

1.0 pkg   American Wheat Ale (Wyeast Labs #1010) [124.21 ml]   Yeast   8   -   -

Est Original Gravity: 1.058 SG
Est Final Gravity: 1.013 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6.0 %
Bitterness: 43.8 IBUs
Est Color: 11.1 EBC

Mash Profile
Sparge Water: 18.43 L
Sparge Temperature: 75.6 C

Mash Steps
Name   Description   Step Temperature   Step Time
Mash In   Add 13.56 L of water at 74.6 C   66.7 C   60 min
Mash out   Add 0.00 L of water at 78.0 C   78.0 C   5 min

Online tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.032
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Tarweblond Broeders vd Streek
« Reactie #2 Gepost op: 06-11-2019 08:14 u »
Wat je altijd zou kunnen doen, is contact zoeken met de brouwers. Zover ik weet zijn ze ook gewoon als hobbybrouwer begonnen en zijn ze niet te beroerd om te helpen ;)

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.984
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Tarweblond Broeders vd Streek
« Reactie #3 Gepost op: 06-11-2019 21:31 u »
Wat je altijd zou kunnen doen, is contact zoeken met de brouwers. Zover ik weet zijn ze ook gewoon als hobbybrouwer begonnen en zijn ze niet te beroerd om te helpen ;)

Ze zijn zelfs een tijd behoorlijk actief geweest op dit forum...

Overigens zijn er meer Nederlandse craftbrouwers die lid zijn.

Tags: