Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Ga je bier op een berg brouwen?Ik zou mezelf afvragen of ik ten koste van alles zou willen brouwen. Mij lijkt niet dat dit een goed resultaat gaat opleveren waar je zelf ook blij van wordt. Maar enfin, als je toch bovenop Everest wil gaan brouwen met je 5 L pan zou ik een hoge druk pan nemen. Dan kun je je water gewoon koken bij 100°C.
Het zal we iets opleveren. Maar laat alle water koken ipv koud water toevoegen' om te zorgen dat alles steriel het vat inkan
Ik neem aan dat je moutextract bedoeld, dat moet je nog gewoon koken met de hop. Dat kun je volgens mij niet zomaar in water oplossen en vergisten om bier te krijgen.moutextract is bedoeld om 2 stappen over te slaan, Schroten en maischen.Het lost het beste op in koud water overigens.
'lijkt' klinkt niet als een heel gefundeerd antwoord.
En had ik hogedrukpan dan had ik dat wel genoemd. Overigens zit je dan met dezelfde vraag waarschijnlijk want hoeveel korter moet je dan koken vanwege kookpunt boven de 100.
'lijkt' klinkt niet als een heel gefundeerd antwoord. En had ik hogedrukpan dan had ik dat wel genoemd. Overigens zit je dan met dezelfde vraag waarschijnlijk want hoeveel korter moet je dan koken vanwege kookpunt boven de 100.
Als het je gaat om een gewoon drinkbaar biertje, kun je wellicht beter een brouwpakket pakken met siroop. Dat is alleen maar oplossen in warm water, koud water erbij en vergisten.Als je een ale pakt en daar veel extra hop bij voegt die je apart in een pannetje kookt kun je een IPA maken die best goed is. Een probeersel van een collega was gewoon een goede ipa geworden.
Lijkt mij ook een ongefundeerd antwoord. Als je een rollende kook hebt maakt het niet uit bij welk temperatuur het water gaat koken.Je kan dezelfde kooktijden aanhouden.
...maar blijf me wel afvragen of/hoe met extract poeder. Die siroop is toch ook niet veel meer dan dat + hop ekstrakt?