Hallemaal,
In één van mijn volgende brouwsels wil ik me maar eens aan brouwzouten gaan wagen. Ik wil iets in de geest van st. Bernardus brouwen, en die gebruiken water met o.a. veel NaCl er in. Nu woon ik in Wageningen, waar het water erg zacht is, dus wil ik brouwzouten gaan gebruiken. Ik kon echter bij Brouwland alleen gips, kaliumchloride (kalium?) en mgso4 ontdekken. Zelf heb ik uiteraard nog wel NaCl in de keukenkast, maar ik vroeg me af waar je b.v. CaCl2 en geschikte kalk (CaCO3) kunt kopen. Is dat iets wat je gewoon bij de drogist kunt kopen?
Overigens, ik weet het precieze profiel van Wageningen, en (dankzij Jacques) van West Vlaanderen, en ik gebruik promash om dit op elkaar af te stemmen. Waarschuwingen voor overmatig zoutgebruik zijn daarom, denk ik, niet nodig.
Groetjes, JW.