Benieuwd naar het resultaat. Dit staat ook nog op mijn te brouwen lijstje, de gist heb ik al liggen. Maar eerst volgende week in Schotland een stuk of wat proeven 
Heb je een link naar het artikel? Als ik zoek op BYO kom ik op heleboel resultaten uit.
Martijn, zie
dit artikel van BYO, weet overigens niet of dit een vrij toegankelijk artikel is, of alleen voor leden (wat ik sinds kort ben

).
Ben benieuwd lijkt me ook een keer leuk om te doen.
In een ander draadje (dacht ook van een wee heavy) werd dit idee al is geopperd.
Ga ik volgen.
Klopt, wou alleen dat draadje niet verder bevuilen

7,7% is niet zo Wee Heavy... Ik zou hem wat zwaarder maken. Toch zeker 9 - 10 % en die gist, dat is een mooie....

Wanneer ik kijk naar de stijldetails, vind ik op
BJCP dat het tussen de 6,5% en 10% zit, in de
BKG tussen de 6,5% en 8,6%.
In het BYO artikel geeft Jamil ook aan dat, ondanks het een vrij brede marge is, de meeste juryleden toch de sterkere versie prefereren. Het bier dat ik gedronken heb, is de Gordon Scotch Ale, welke een alcoholpercentage van 8% heeft. Dat is voor mij zwaar genoeg in eerste instantie, ben niet van de idioot zware bieren.