Mauri Y 497

Gestart door Peach-it, 14-10-2019 13:06 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Peach-it

Heeft er iemand ervaring met het gebruik van de Mauri Y 497 gist. In de literatuur vind ik tegengestelde informatie. O.a. vergistingstemperaturen tussen 12/20 ºC en 15/30  ºC.

Bedankt voor de feedback.
Peach

Bennemans

Geen ervaring. Wel een linkje naar een pdf bestand, die mijn inziens duidelijk is.
Wellicht dat jij andere literatuur had.

https://www.murphyandson.co.uk/wp-content/uploads/2018/09/Yeast-Mauribrew-Lager-Yeast.pdf

Peach-it

Dit is inderdaad een van de teksten die je vindt, naast deze https://www.brouwland.com/content/docs/050/050%20Biergisten%20Brewferm%20en%20Mauribrew/050.253.4-050.255.9_SPEC_NL_Mauribrew%20Lager%20497.pdf Frappant zijn toch wel de verschillen in beide omschrijvingen.

Ondertussen heb ik een testbrouwsel gemaakt van 5l. De hoofdvergisting is zeer intense, maar kort 16 u. Daarna schakelt de gist een versnelling lager maar blijft doorgaan.
Inmiddels zit ik na deze eerste stap op SG 1029 met een start aan de geplande en berekende SG 1052.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.